IVASS destina més de 450.000 euros a equipar i reforçar serveis per prevenir la COVID-19

L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària, adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha destinat més de 450.000 euros a la compra de material sanitari, tecnologia de suport i equips de protecció individual, així com la contractació i reforç de serveis per a la prevenció de la COVID-19.

La directora general de l’IVASS, Noelia Martí, ha subratllat que des que s’iniciés l’estat d’alarma amb la consecució de les diferents fases i fins el pas a la nova normalitat, “l’entitat ha seguit les instruccions i mesures de prevenció i contenció establertes per les autoritats competents “, el que ha permès reduir a mínims la incidència de virus en els centres.

Tots els centres i serveis de l’IVASS a la Comunitat Valenciana han estat proveïts de nou material i equipament sanitari per al que s’han destinat un total de 56.059,37 euros a l’adquisició de 318 termòmetres digitals i d’infrarojos, 178 pulxiómetros, 51 nebulitzadors, 20 fonendoscopios, 15 tensiòmetres digitals, a més d’altres instruments tècnics de suport, portagoteros, lliteres, caminadors, crosses, etc.

D’altra banda, l’entitat ha invertit 112.203,32 euros en el subministrament d’equips de protecció individual per tal d’evitar el risc de contagi pel virus i garantir que les i els professionals de tots els recursos poguessin desenvolupar el seu treball en les millors condicions laborals de seguretat.

En concret, 89.688,47 euros d’aquesta quantitat s’han destinat a la compra de més de 21.000 mascaretes, 40 ulleres de protecció i tela ignífuga per a la confecció de màscares. També, s’han adquirit 12.000 guants de nitril, 10.600 calces i 7.750 gorres sol ús, 2.800 bates de diferents tipus, plastificades, quirúrgiques i d’un sol ús, que han suposat un cost de 16.981,21 euros i altres 5.533,64 euros per a la compra d’gel hidroalcohólico.

La directora general ha ressaltat la tasca de el centre especial d’ocupació de l’IVASS, que s’ha configurat com a centre de recepció i proveïment d’aquest material per a tots els recursos de l’entitat.

D’altra banda, ha destacat “el reforç de serveis bàsics en els centres com els de cuina, neteja, bugaderia, vigilància, entre d’altres, comptant per a això amb un pressupost superior als 167.000 euros”, i la compra d’electrodomèstics com assecadores, rentadores, frigorífics i televisors, amb un cost de 22.799,86 euros “.

Així mateix, s’ha invertit també en mobiliari, parament, mampares, cartelleria i senyalètica per respectar la distància interpersonal i implementar mesures per minimitzar el contacte per un import de 21.263,11 euros, i s’ha multiplicat el nombre de peces de l’uniforme de treball per complir amb les directrius dels protocols sanitaris sobre la neteja i desinfecció de l’vestuari laboral destinant un total de 54.308,7 euros.

Per facilitar el teletreball i les reunions per telèfon o videoconferència, ha invertit 15.647,36 euros de lloguer d’equips, suport informàtic i manteniment de servidors.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: