Alfredo Castelló: “El decret del Botànic sobre habitatge és una triple nyap feta amb pressa i sense escoltar el sector”

El portaveu d’Habitatge de el Grup Popular en Les Corts, Alfredo Castelló, ha afirmat avui que el decret de Consell del Botànic sobre tempteig i retracte és “una triple nyap mortal, feta amb pressa i sense escoltar el sector”.

“Portem temps veient la deriva de les polítiques d’Habitatge d’aquest Consell, i ara es fa un pas més. El vicepresident segon i responsable d’Habitatge, Martínez Dalmau, ha passat de dir que no faria canvis en el decret a obrir la porta a matisos. Més enllà d’una anècdota és revelador el fons: sap que no està ben fet “, ha explicat Castelló.

El diputat popular ha indicat que aquest decret “genera molts dubtes des de l’inici i el fet que vagi arribar a Les Corts sense possibilitat de debat deixa clara quina és la intenció de el Consell”. El decret se sotmetrà a convalidació en el ple de el 15 de juliol sense possibilitat d’esmena, però Castelló ha anunciat que és “més necessari que mai que aquest decret es tramiti com un projecte de llei”, de manera que el Grup Popular així ho ha de sol·licitar .

A l’qüestió, ha manifestat que des del PPCV “ja vam advertir de l’caràcter expropiador d’aquesta norma, i sembla que ara genera dubtes fins en els seus socis socialistes”. “El PSPV va a tenir l’oportunitat de demostrar que vol que es tramiti com un projecte de llei. El PP va a sol·licitar-ho i ells tindran l’oportunitat de retratar-i podran votar-lo a favor. Només depèn de l’PSPV que aquest decret es tramiti amb un projecte de llei, votant sí a la proposta de el Partit Popular “, ha afegit.

“Un decret-llei exigeix ​​una extraordinària i urgent necessitat i aquest no el té, com demostra que el major retallada pressupostària d’aquesta Conselleria siguin precisament 40 milions d’euros per a l’adquisició de nous habitatges”, ha explicat Castelló. “Aquest any, a més, alhora que s’elaborava el decret, la Conselleria ha retallat un milió d’euros de temptejos i retractes i un milió per fer nous habitatges, de manera que hi ha una clara contradicció. A més és inconstitucional perquè afecta el dret de propietat, regulat per l’Estat. I finalment té una ínfima qualitat legislativa, ja que Dalmau acaba de proposar un reglament i una guia perquè s’entengui i es pugui aplicar. Tres nyaps seguides que suposen un cop mortal per al sector, a què ja està paralitzant “, ha afegit.

Castelló ha insistit que “tot hagués estat diferent si Dalmau hagués escoltat els experts, en lloc d’anar per lliure. A la fin el que ha generat és una norma que provoca incertesa, que podrà paralitzar la compravenda d’immobles, intervenir en les operacions entre particulars i generarà un important perjudici econòmic “.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: