Investigadors de l’UJI mostren els avenços en l’estudi de les senyals químics que desencadenen l’agressivitat maternal i les cures

Informació i Foto: http://www.uji.es

Fernando Martínez-García, investigador del Laboratori de Neuroanatomia Funcional (NeuroFun) de la Universitat Jaume I, ha estat l’encarregat d’obrir la segona sessió de les Jornades Prometeu «Olfaction, Behaviour and Pathology».

En la seva intervenció, Martínez García ha explicat els estudis que estan duent a terme amb rosegadors sobre les feromones en relació amb l’agressivitat maternal i les cures maternals. Així, han analitzat com durant la maternitat es produeixen canvis en el patró d’activitat del cervell soci-sexual i com es desencadena l’agressió a partir de les senyals químics que reben a través de l’olfacte.

Les jornades, organitzades pel Laboratori de Neuroanatomia Funcional amb el suport de la Generalitat Valenciana i la Xarxa Olfactiva Espanyola (ROE), han comptat amb la participació d’experts internacionals que han abordat temes com la fisiologia de l’olfacte, el paper de l’olfacte en la conducta o les alteracions de l’olfacte com a indicadors de determinades malalties.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: