Climent defensa el determinant paper de la universitat pública en els reptes que tenen davant les empreses valencianes

Informació i Foto: http://www.uji.es

El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, ha defensat avui el determinant paper de la universitat pública en els reptes que tenen davant les empreses valencianes. La màxima autoritat acadèmica ha inaugurat el II Workshop d’Economia Valenciana organitzat per la Fundació Nexe i l’UJI amb la col·laboració de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local i el patrocini de la Generalitat Valenciana.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco; el director general d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, Francisco Álvarez; el director acadèmic de la Fundació Nexe, Elies Seguí i el professor del Departament d’Economia i co-organitzador de la trobada, Miguel Ginés.

Per a la primera autoritat universitària alguns dels reptes se situen en àmbits com la innovació, com propagadors d’una cultura d’innovació i «com a cooperants en el desenvolupament de projectes innovadors en el si de les empreses, donada la vinculació directa entre innovació i recerca» ; o la valoració del capital humà, «per aconseguir un desenvolupament òptim del talent dels emprenedors amb iniciativa i l’emprenedoria, fins i tot dins de les mateixes empreses».

Climent també ha fet referència a altres aspectes com la internacionalització, per tal d’aconseguir una mentalitat més adaptada al món global, «millorant la formació en idiomes i en coneixement altres cultures, a fi d’orientar les estratègies cap al potencial de creixement en el mercat internacional »; l’adaptació de la formació al món real empresarial, especialment, de la de postgrau o l’adaptació a la revolució digital, sobretot en sectors com el turisme.

En la seva opinió, la base de l’economia valenciana és la seva xarxa de mitjanes i petites empreses que la caracteritza des de fa segles i que «haurà de ser decisiva en l’actual redefinició dels nostres models productius» i per fer front a alguns dels principals reptes que té ara mateix l’empresa valenciana «és fonamental l’aliança entre les universitats públiques, el teixit empresarial valencià i les institucions».

 

Finalment, Climent ha indicat que les empreses «necessiten el potencial i els recursos de les universitats per fer front a aquests reptes i les universitats necessitem les empreses per aconseguir un progrés global del territori. La producció i transmissió del coneixement i de la tecnologia i la dinamització cultural -principals dedicacions de les universitats- necessiten d’un context econòmic fort, estable i sostenible ».

Per a l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, qui a més és professora de Finances de l’UJI, «cal que els sectors productius, les organitzacions públiques i les universitats treballen conjuntament per crear vincles» que permetin afrontar situacions de crisi. Per la seva banda, Francisco Álvarez ha indicat que l’emprenedoria no és qüestió només de tecnologia, sinó que «cal mirar al voltant, i pensar que es pot canviar o millorar, perquè el 70% dels èxits en emprenedoria són modificacions del que ja existeix »i que« no hi ha una edat per emprendre ». Elías Seguí, de la Fundació Nexe, ha indicat que aquesta trobada de treball serveix per «crear un espai de debat viu entre empreses, món acadèmic i institucions que afavoreix la recerca de solucions per a problemes concrets de la nostra societat» i el professor Miguel Ginés ha assegurat que cal «reflexionar i generar propostes conjuntes per poder avançar».

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: