Igualtat posarà en marxa el centre de dia per a persones dependents de Mutxamel després de més de deu anys des de la seva construcció

El director general d’Infraestructures Socials, Enric Juan, ha anunciat que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives posarà en marxa el centre de dia Sant Pere de Mutxamel, que porta parat fa més de 10 anys, “quan l’antic govern va acabar la seva rehabilitació sense posar-lo en funcionament “.

Enric Joan ha visitat al costat de l’alcalde del municipi, Sebastián Cañadas, les instal·lacions de centre de dia a l’antic casalot Sant Pere, ubicat en plena horta de Mutxamel.

El director general ha explicat que es tracta d’un dels projectes de el Pla E que mai es van acabar i que en el seu moment va comptar amb una inversió de 1,3 milions d’euros per a la seva rehabilitació.

Amb aquesta visita, ha assenyalat, es van a estudiar “les rehabilitacions necessàries i les obres que haurien d’efectuar-” a causa de la deterioració que ha sofert l’edifici a causa de el temps i el desús, a més d’adaptar el centre “als nous models d’atenció que estem impulsant des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “.

En aquest sentit, Enric Juan ha explicat que després de l’estudi, es valorarà la dotació econòmica necessària per dur a terme les obres que s’inclouran en el marc de el Pla Convivint de la Generalitat, “perquè es posi en marxa com més aviat millor i permeti a moltes famílies tenir a la seva disposició un centre assistencial que, previsiblement, tindrà una capacitat per a 60 persones “.

El director general ha destacat, així mateix, la funció que desenvolupen els centres de dia “com a centres de proximitat que fomenten l’autonomia de les persones en situació de dependència i afavoreixen que puguin romandre en el seu entorn familiar i social el màxim temps possible”.

Pla Convivint

Pel que fa a el Pla Convivint, Enric Juan s’ha referit com una iniciativa que va donar un impuls “sense precedents” a la construcció de centres públics ia la reforma d’instal·lacions que portaven anys sense cap tipus de reforma, i que ara s’adaptaran “a els nous models convivencials que inclouen els aprenentatges adquirits durant la COVID-19 “.

L’objectiu principal d’el Pla Convivint és dotar la Comunitat d’una oferta de recursos públics acord a les seves necessitats, “que posi fi a el dèficit de places públiques en tots els sectors arrossegat durant anys”, i amb la posada a el dia i creació de prestacions dignes i un nou model de serveis socials “centrat en la proximitat, municipalisme i ordenació de competències”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: