Bravo explica als contractistes d’obres públiques que es licitaran 74.100.000 en infraestructures judicials en l’últim trimestre de 2021

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat als representants de la Federació de Contractistes d’Obres Públiques de la Comunitat Valenciana que, segons el calendari previst, el seu departament haurà licitat en aquest 2021 l’execució d’infraestructures judicials per valor de 74.100.000 d’euros.

Aquestes inversions es reparteixen entre obres d’edificis de nova construcció, rehabilitació d’existents i grans projectes de millora de l’eficiència energètica i accessibilitat dels jutjats de les tres províncies.

Així li ho ha explicat la consellera a el president de Fecoval, José Luis Santaisabel, i a la resta de la delegació d’aquesta organització amb la qual s’ha reunit aquest dimecres per analitzar el calendari de licitacions en les obres incloses en el Pla d’Infraestructures Judicials.

En aquest sentit, fins a l’any 2023 s’hauran licitat projectes per valor de 276.900.000 d’euros. D’ells, 253 es destinaran a la construcció de nou edificis de nova planta (Llíria, Alacant, Alzira, Gandia, Torrent, Sagunt, Villena, la Vila Joiosa i Sueca) i l’ampliació o rehabilitació integral de cinc (València, Oriola, Dénia, Xàtiva i Ontinyent).

En aquest sentit, la consellera ha explicat als contractistes que en l’últim trimestre del 2021 es licitaran obres per valor de 45,7 milions d’euros amb dos grans projectes: la rehabilitació integral de la Reial Casa de la Duana de València (seu de l’ Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana) i el nou Palau de Justícia de Llíria. El primer projecte s’ha pressupostat en 28,3 milions i el segon, a 17,4, respectivament.

Aquestes obres s’uniran a les ja licitades durant aquest any que, en conjunt, han suposat una inversió de 32,1 milions d’euros repartits en 67 contractes i entre els quals destaca el de les obres de l’nou Palau de Justícia de Gandia que es van iniciar aquest mateix dilluns.

Bravo ha destacat que, per al 2022 estan previstes licitacions d’obres per valor de 141.900.000 d’euros. Entre elles destaca, per al primer semestre, la de la Ciutat de la Justícia d’Alacant (77,7 milions) així com la de la nova seu judicial d’Alzira, que s’ha pressupostat en 19,4 milions. Per al segon semestre del l’any es preveuen les licitacions dels palaus de Justícia de Sagunte (13,7 milions) i Torrent (17,3 milions).

A aquestes grans obres cal sumar altres 13,8 milions d’euros que s’han compromès en aquesta anualitat per a diversos contractes en millora de l’eficiència energètica de les seus judicials.

L’any 2023, el pressupost de licitacions per a noves infraestructures judicials serà de 60,9 milions d’euros. En el primer semestre es licitaran les obres per a l’ampliació dels jutjats d’Ontinyent (7,7 milions) i, en el segon, les de la rehabilitació integral de l’antic Convent de Santa Clara de Xàtiva per valor de 15 milions d’euros.

A més, es treballa amb la previsió d’avançar en les licitacions de les obres de les noves seus judicials de Villena i Sueca (de 13,7 milions d’euros cadascuna) així com les ampliacions dels jutjats de Dénia i Oriola.

Tal com ha explicat la consellera, aquest volum de licitació suposa “la major inversió en infraestructures judicials que s’ha dut a terme en els últims 15 anys”. Per Gabriela Bravo, aquestes són “inversions reals al parc immobiliari judicial que, a més de millorar un servei públic essencial com és la Justícia” ajudaran “en la recuperació econòmica després de la COVID-19”, ha conclòs.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: