Política

Igualtat ofereix a l’Ajuntament d’Alacant la construcció d’un alberg per a persones sense llar projectada als pressupostos participatius

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha ofert a l’Ajuntament d’Alacant la possibilitat que la ciutat aculli l’alberg per a persones sense llar que va ser un dels projectes plantejats per la ciutadania en els pressupostos participatius de la Generalitat per al 2022.

La directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, i el director general d’Infraestructures Socials, Enric Juan, s’han desplaçat a Alacant on han mantingut una trobada amb la regidora de Servei Socials, Julia Llopis, a qui han ofert la possibilitat que aquest centre, que suposa una inversió de 500.000 euros, es construeixi a la ciutat.

Cortell ha manifestat que la construcció d’aquest alberg ajudaria l’Ajuntament a solucionar el problema amb què es troba per oferir una atenció immediata a les persones sense llar davant de situacions concretes, com quan a l’hivern es produeix una baixada de temperatures que afecta especialment les persones més vulnerables.

En aquest sentit, ha reiterat la voluntat de la Vicepresidència d’ajudar l’Ajuntament en el desenvolupament de les seves competències, que és l’atenció immediata d’aquestes persones, i complementar-la a llarg termini a través de la concertació de places amb entitats del tercer sector que treballen al sector de la inclusió social.

La directora general d’Acció Comunitària ha explicat que des de la vicepresidència es destinaria la inversió necessària per a la construcció de l’alberg, que després seria gestionat per l’Ajuntament dins de les competències.

Concert social

D’altra banda, la visita també ha servit per mantenir una trobada amb les entitats del tercer sector que gestionen places a albergs i habitatges dirigits a col·lectius vulnerables i en risc o situació d’exclusió social, amb l’objectiu que entrin a formar part del sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

Cortell ha indicat que l’any passat es va posar en marxa, per primera vegada, ia través del concert social, la creació d’una xarxa de places per a aquest col·lectiu, més enllà de subvencionar recursos concrets, i ha destacat que d’aquesta manera s’aconsegueix” donar una millor atenció a la ciutadania més vulnerable”.

“El concert social, que ja s’ha aplicat en altres sectors com ara diversitat funcional i salut mental, persones grans o infància i adolescència, s’ha estès a aquelles entitats que gestionen centres destinats a col·lectius vulnerables com les persones sense llar, persones amb VIH, exrecluses, migrants, LGTBI, dones en risc d’exclusió social i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat social”, ha indicat.

Aquest sistema permet a la Vicepresidència millorar el servei que ofereix a aquestes persones en el seu àmbit competencial, que va més enllà de latenció immediata que es realitza per part de lAjuntament, i que implica una intervenció més global.

A la primera convocatòria del concert es van treure 722 places en albergs i 543 en habitatges que són gestionades a través d’entitats d’iniciativa social, assumint així “una de les grans reivindicacions del sector que és passar de la subvenció al concert i que donarà una més gran estabilitat en el finançament de les places” ha assenyalat la directora general.

La posada en marxa d’aquest concert suposarà una inversió anual per part de la Conselleria de més de 24 milions d’euros, que permetrà “garantir una atenció millor a aquelles persones que es troben en una situació de vulnerabilitat i de risc d’exclusió social ia les que des de la Conselleria tenim com un col·lectiu prioritari a l’hora de millorar i reforçar aquells recursos que permetin la seva inclusió a la societat”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint