Igualtat destinarà 1,7 milions d’euros per iniciar la rehabilitació de l’antic asil d’Oriola com a nova seu del Centre Oriol

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha informat que el seu departament destinarà 1,7 milions d’euros per iniciar l’adequació de l’antic asil d’Oriola com a nova seu al Centre Ocupacional i Residència Oriol a Oriola.

Aitana Mas s’ha reunit aquest matí amb l’alcaldessa d’Oriola, Carolina Gracia, i representants de l’AMPA del Centre Ocupacional i Residència ‘Oriol’ per parlar sobre el pla previst per la Conselleria perquè aquestes persones puguin tornar a ser ateses a Oriola com més aviat millor possible.

En aquest sentit, ha recordat que els serveis que prestava el Centre Ocupacional ‘Oriol’, la residència i el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), estan actualment repartits en diferents dependències des que la DANA del 2019 que va afectar el Baix Segura arrasés l’edifici Palmerar on s’ubicaven.

Així, la vicepresidenta ha explicat que el pla previst per la Conselleria “contempla inicialment la rehabilitació d’una part d’edifici de l’antic asil perquè les persones residents, que ara són a un altre centre a Torrevella, puguin tornar a Oriola amb totes les garanties de seguretat”.

Per la seva banda, ha assenyalat que també s’està estudiant la proposta de l’ajuntament “que ha plantejat la possibilitat de poder reformar l’edifici perquè ubicar-hi també el CRIS i el centre ocupacional” unificant així tots els serveis d’atenció a les persones amb diversitat funcional en un sol edifici.

Per a Aitana Mas, es tracta d’un pla “que pot semblar ambiciós però el que és segur és que tornarà a dotar Oriola de les instal·lacions que es van perdre després de la DANA”.

Així mateix, ha informat que, en “un segon pla a futur, la Conselleria té com a objectiu poder acabar de remodelar i construir de manera annexa a aquest edifici unes noves instal·lacions, que permetran incrementar la dotació de places públiques a la comarca del Baix Segura , per poder sortir d’aquest abandó reiterat de l’anterior Consell a una comarca tan important per a la Comunitat Valenciana com és aquesta”.

Cal recordar que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va adquirir l’edifici de l’antic asil d’Oriola per un total de 4 milions d’euros per “donar resposta a la reivindicació de la població d’Oriola, retornant a la ciutat tots els serveis amb els que comptava en un sol lloc”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: