Colomer subratlla que la finalitat de crear una destinació turística intel·ligent és que “l’experiència sigui més confortable i més feliç”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha subratllat que la finalitat de crear una destinació turística intel·ligent és perquè “l’experiència sigui més confortable, més segura i més feliç”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer a la inauguració oficial del III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents, on ha participat juntament amb la vicealcaldessa de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez; l’oficial superior de l’oficina del secretariat general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Isabel Oliver; i el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés.

Colomer ha remarcat que “l’eina més important del futur és l’ésser humà, i la tecnologia és només un instrument” i ha afegit que “confondre mitjans i fins, és fàcil, tràgic i un gran dilema”. Per això, ha incidit que “la tecnologia és la nostra aliada” per la qual cosa no hem de fer “ni una concessió a la tecnofòbia”.

També ha explicat que en aquests moments al sector turístic “caminem immersos en un canvi en el model de gestió” impulsant el model de Destinacions Turístiques Intel·ligents. En aquesta línia, ha subratllat que la finalitat de crear un territori turístic intel·ligent és perquè l’experiència sigui més confortable, més segura i més feliç.

Comunitat Valenciana, pionera en el model DTI

Durant la seua intervenció, Colomer ha ressaltat el treball que es realitza des de la Comunitat Valenciana per impulsar el model de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Així, ha explicat que “tenim el marc jurídic a l’estatut del municipi turístic” que indica que per obtenir la condició de municipi turístic han de comptar amb gestió intel·ligent la destinació, per la qual cosa “reinventa la ciutat turística”.

El titular de Turisme ha subratllat que “la Comunitat Valenciana ha generat la teoria, la pràctica, la inspiració del canvi” i en aquest sentit ha destacat que “el nostre model de DTI és pioner i únic a nivell regional”. A més, ha volgut posar èmfasi que la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (Xarxa DTI-CV) compta actualment amb 108 ciutats i ha avançat que “el nostre proper repte és el Sistema d’Intel·ligència Turística”.

Colomer també ha volgut incidir que “la ciutat turística ha de ser sostenible, accessible i segura, però el seu valor afegit ha de ser l’hospitalitat” i ha afegit que també és aquella que “abraça la imaginació, i la Comunitat Valenciana presenta experiències pioneres”.

També ha manifestat que cal tenir “cura amb el dataisme com a nova religió”. “Si les dades són el petroli del segle XXI, no ens tornem a equivocar, les dades són per compartir i avançar junts”, ha assenyalat el titular de Turisme.

Així mateix, ha reiterat que “sense Intel·ligència Artificial no podrem competir, però necessitem afrontar-la des de l´ètica” i ha recordat que el turisme és un sector de persones que tenen cura de persones.

En aquesta línia, Colomer ha qualificat la ciutat turística com un hospital d’ànimes, per això ha incidit que “necessitem paral·lelament a la revolució tecnològica d’una revolució humanista i aquest sector ha de ser part activa d’aquest moviment”.

III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents

La ciutat de València reuneix a València el nombre més gran d’experts i destinacions que aposten pel model de destinacions turístiques intel·ligents, al III Congrés Mundial de DTI, que se celebra fins al 23 de novembre.

Al congrés participen prop de 80 experts nacionals i internacionals en els cinc eixos del model de destinacions turístiques intel·ligents (governança, tecnologia, innovació, sostenibilitat i accessibilitat). A més, s’hi han inscrit més de 1.200 persones, entre les quals hi ha professionals del sector turístic, gestors de destinacions, responsables governamentals i membres de l’àmbit acadèmic.

Aquest congrés és organitzat pel Govern d’Espanya juntament amb la Generalitat, l’Ajuntament de València i la Fundació Visit València. A més a més, compta amb la col·laboració de l’Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides.

Entre els patrocinadors del Congrés s’inclouen a la categoria gold Telefónica, Forwardkeys i GlobalOmnium, ia la categoria de bronze Salesforce, mentre que la Diputació de València i Turisme Comunitat Valenciana són partners institucionals.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: