Igualtat destina un milió d’euros a ajudes per a la promoció de l’autonomia personal de les persones amb diversitat funcional

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat els ajuts per a la promoció de l’autonomia personal de les persones amb diversitat funcional, amb un pressupost de 1.100.000 euros destinats a finançar l’eliminació de barreres arquitectòniques o l’adaptació de vehicles, entre altres accions.

L’objectiu d’aquests ajuts és facilitar l’autonomia a persones amb problemes motors o sensorials, propiciant el seu manteniment en el propi entorn familiar i afavorint les seves relacions i la integració en la societat.

Es tracta de prestacions econòmiques per al desenvolupament personal que abasten quatre modalitats diferents: d’una banda es contempla el finançament d’ajudes tècniques i productes de suport, i les destinades a l’eliminació de barreres arquitectòniques en l’interior de l’habitatge i l’adaptació funcional de l’ llar.

Així mateix, es concedeixen ajudes econòmiques per a l’adaptació de vehicles i les dirigides a l’transport per a l’assistència a tractaments i centres assistencials.

Per a la concessió d’aquests ajuts es valoren diferents criteris atenent a la situació econòmica, la situació funcional, tenint en compte el grau de discapacitat i grau de dependència, així com la situació dels sol·licitants en relació amb l’entorn familiar i social.

Quantia de les ajudes

Les quanties màximes concedides s’estableixen d’acord a el tipus d’ajuda. En el cas de les destinades a l’adquisició d’ajudes tècniques i productes de suport com cadires de rodes elèctriques, grues o audiòfons la quantitat pot oscil·lar entre els 1.200 euros als 2.100.

Per a l’eliminació de barreres arquitectòniques en l’interior de l’habitatge i l’adaptació funcional de la llar les quantitats màximes atorgades són de 2.800 euros en el cas que l’adaptació sigui a la cambra de bany, i 4.000 euros per a la supressió de barreres en qualsevol part de l’habitatge.

Finalment es concedeixen 1.500 euros per a l’adaptació de vehicles de motor i 60 euros a l’mes o 720 euros a l’any per a ajudes de transport per a l’assistència a tractaments i centres assistencials.

Termini i lloc de presentació

El termini de presentació de les sol·licituds d’ajuts personals finalitza el 9 de maig de 2021. Les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica

Informació i Foto. Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: