La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana celebra tres concerts a València, Alacant i Teulada-Moraira

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà la seua trobada de primavera, que ha tingut lloc des de l’1 d’abril al Palau de les Arts de València, amb tres concerts, sota la direcció de Pablo Rus Broseta: el divendres 9 d’abril a les 19.30 hores a l’Auditori Teulada-Moraira, el dissabte 10 d’abril a les 19.00 hores al Palau de les Arts de València i el diumenge 11 d’abril a les 17.30 hores a l’ADDA d’Alacant.

El programa que s’interpretarà en els tres concerts i s’ha preparat durant la trobada té una duració de 65 minuts, sense pauses, i està compost per la Simfonia 8 ‘Incompleta’, de Schubert, ‘Five interludes to be heard in the dark’, de Marc Garcia Vitoria, compositor resident, i el ‘Concierto para violín’, de Sibelius. En aquesta ocasió s’ha comptat també amb Júlia Cruz com a directora assistent i amb el compositor resident Marc Garcia Vitoria.

Els tres concerts comptaran amb la participació del violinista Jacobo Christensen Fabuel, guanyador del II Certamen de Joves Solistes, convocat per l’Institut Valencià de Cultura. El certamen té com a objectiu impulsar la carrera artística i estimular el perfeccionament dels joves intèrprets valencians, fins als 28 anys, en qualsevol de les especialitats instrumentals.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics perquè ajunten uns quants dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per a concloure, després, amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la trobada de primavera de la JOGV ha sigut dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l’encarregat de fer el logo de l’orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El seu director des de l’octubre de 2017 és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental.

En aquest cas, en la trobada de primavera participen Enrique Palomares i Vicent Balaguer (violins), Pilar Marín (viola), Iván Balaguer (violoncel), Javier Sapiña (contrabaix), Magdalena Martínez (flauta), Ana Rivera (oboé), Cecilio Villar (clarinet), Salva Sanchis (fagot), Jesús Sánchez (trompa), Rubén Marqués (trompeta), Juan M. Real (trombó) i Javier Eguillor (percussió).

Informació i Foto. Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: