Florida Universitària va celebrar una jornada sobre ‘Gastronomia i Patrimoni Alimentari

Florida Universitària va celebrar una jornada sobre ‘Gastronomia i Patrimoni Alimentari’ amb el seu alumnat del Grau oficial en Turisme i títol propi GIHO (Gestió Innovadora de l’Hospitalitat i de l’Oci) en què professionals de l’món de l’alimentació i la comunicació van explicar les seves experiències.

L’alumnat de segon de Turisme i GIHO va donar inici a la jornada amb una introducció avaluable sobre patrimoni alimentari, gastronomia al turisme sostenible, així com dissenys d’experiències gastronòmiques amb els productes de vigília, com la titaina i les croquetes de bacallà, que van provar en una excursió a l’Cabanyal conduïda per la professora de Florida Universitària Núria Blaya. L’alumnat es va centrar la mongeta de confit, un producte que havia desaparegut de la gastronomia actual i amb molta rellevància a Caudiel com a municipi productor. I van investigar plats típics amb aquest producte que volien recuperar, així com quin xefs estaven utilitzant-lo en la seva cuina com la xef i divulgadora Vanesa Bustos, seguidora de el moviment Slow Food i creadora de l’plat amb la mongeta de confit i pagell.

Vanesa Bustos va explicar l’elaboració d’aquest plat de baix preu així com els motius que la van portar a compondre aquesta recepta. També va intervenir la alaquasera Isabel Cosme, pertanyent a l’associació de voluntariat sorgida amb la pandèmia ‘Cor de Vila d’Alaquàs’ i responsable de el projecte d’educació en alimentació saludable adreçat a famílies amb pocs recursos.

D’altra banda, la periodista de Levante-EMV i delegada de l’edició de l’Horta, Laura Sena, va transmetre a l’alumnat la importància de la comunicació per la rellevància turística dels municipis, així com la importància de donar a conèixer i relacionar turisme amb el patrimoni gastronòmic. Va destacar que és necessari comptar amb els mitjans de comunicació de proximitat per difondre les iniciatives singulars de promoció turística i de patrimoni gastronòmic.

Durant la pausa de la jornada l’alumnat va posar en pràctica tots els coneixements adquirits sobre patrimoni alimentari durant la primera part del taller degustant productes típics de la Quaresma al Cabanyal, com la ‘titaina’ i les mandonguilles de bacallà. També, va provar unes postres inspirat en l’arnadí, amb mongeta confitada de la rebostera Teresa de Torres.

Després de les diferents intervencions, l’alumnat de Turisme i GIHO de Florida Universitària va posar en comú totes les aportacions rebudes i va organitzar diverses propostes per desenvolupar el treball en equip per posar en pràctica a Caudiel, municipi sobre el qual està elaborant el seu projecte integrat.

En aquest sentit, després de les sessions es van plantejar organitzar cursos de cuina amb els plats tradicionals a Caudiel, fomentar serveis com el menjador de centre esportiu perquè també els ofereixi el municipi, i impulsar tallers infantils de cuina, entre altres accions. A més, també van acordar potenciar les postres de arnadí de mongeta.

Informació i Foto: Florida Universitària

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: