Igualtat destina 4 milions d’euros per a programes i serveis de promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit ajudes per un import de 4 milions d’euros per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional posats en marxa per entitats sense ànim de lucre durant aquest any.

En total, s’han subvencionat 191 programes de 123 entitats i per un import total de 4.076.072 euros. Per àmbit d’actuació, s’han destinat 1.122.209 euros per a 40 entitats de la província d’Alacant, 432.703 euros a 14 entitats de Castelló i 2.521.159 euros per a 69 entitats que desenvolupen la seva tasca en l’àmbit de la província de València.

A través de la convocatòria d’aquestes ajudes de la Conselleria d’Igualtat, es subvencionen programes de convivència, promoció d’oci i temps lliure, de cooperació social, d’intervenció per a la prevenció i inserció social, de respir familiar, de suport i atenció sociosanitària, d’ocupació amb suport, de foment de la vida independent o de teràpia assistida amb animals de companyia, entre d’altres.

Poden optar a aquests ajuts les entitats sense ànim de lucre que gestionen o desenvolupen aquest tipus de programes o serveis socials especialitzats dirigits a persones amb diversitat funcional i les seves famílies.

Per a la valoració de les sol·licituds s’ha tingut en compte, entre altres qüestions, el compliment de clàusules socials. Així, s’ha valorat l’experiència de l’entitat i de l’equip humà en matèria específica d’igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional i del seu personal.

Així mateix, i dins del compliment de clàusules socials, s’ha valorat la creació i manteniment d’ocupació per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Segons estableix la convocatòria d’aquests ajuts per poder optar a una subvenció les entitats han presentat una memòria del programa, servei o pla d’actuació per a l’exercici sol·licitat, amb una anàlisi de situació i justificació de la seva necessitat, la capacitat tècnica, de gestió i financera de l’entitat.

La quantitat de la subvenció concedida a cadascuna de les entitats es determina en funció dels criteris de valoració que estableix la convocatòria, com l’interès i repercussió social del programa o servei, la qualitat del mateix o la seva viabilitat econòmica, així com l’experiència de l’entitat sol·licitant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: