Turisme Comunitat Valenciana impulsarà els projectes de més de 90 emprenedors turístics

Turisme Comunitat Valenciana impulsarà 49 projectes turístics en què participen 92 emprenedors a través del nou programa d’emprenedoria turístic Turisme Emprén CV. El programa ofereix formació i assessorament gratuït per validar la viabilitat dels projectes i assegurar un bon llançament al mercat.

Una vintena dels projectes són de la província de València, 16 d’Alacant i 13 de Castelló. La major part de les iniciatives empresarials són de turisme cultural (14) o gastronòmic (11) però també hi ha projectes d’allotjament (8), turisme actiu (6), natural, (5), benestar (3) i idees per a un turisme accessible (1) o tecnologia per a restauració (1).

Turisme Emprén CV està dirigit a emprenedors que compten amb un projecte de negoci en turisme però també a empreses de recent creació o bé empreses que vulguin obrir noves línies de negoci. D’aquesta manera, la majoria dels projectes participants estan en un grau de desenvolupament incipient, el 72% està dissenyant el seu pla estratègic o realitzant estudis de mercat, però també hi ha un 28% d’empreses que ja està facturant.

Sobre els emprenedors, el 74% té estudis universitaris i el 42% ja disposa d’experiència laboral directa en el sector turístic però també hi ha un 25% d’aturats que desitja llançar el seu propi negoci turístic com a sortida laboral.

Turisme Emprén CV

Turisme Emprén CV s’emmarca en la nova estratègia d’acceleració turística Accetur, llançada per Turisme Comunitat Valenciana per impulsar el desenvolupament i la competitivitat del teixit empresarial turístic valencià. L’objectiu d’aquest programa és servir d’eina de validació per a projectes empresarials de manera que puguin convertir-se en un negoci viable.

El programa consta de 7 mòduls teoricopràctics: gestió d’equips, lideratge i delegació de tasques; prototipat de productes o serveis; generació de valor, subsegmentació de clients, màrqueting i venda i tècniques de comunicació. El programa conclou amb una sessió de presentació final de projecte.

Els mòduls s’impartiran, a partir de setembre, en els Centres de Turisme d’Alacant, València i Castelló en sessions setmanals de 8 hores, de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores.

Turisme Emprén CV relleva el programa INVAT · tur Emprèn desenvolupat des de 2013 per impulsar l’emprenedoria tecnològic en turisme i es reforça dins de l’estratègia d’acceleració turística Accetur, que integra altres programes com CreaPyme, Tutoria Oberta i els Diagnòstics de Competitivitat empresarial.

Es pot consultar més informació sobre Turisme Emprén CV i la resta de programes de Accetur

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: