Ibáñez: “La comissió de reconstrucció no pot ignorar la veu dels que han passat el calvari del Covid19”

El diputat de el Grup Popular en Les Corts Rubén Ibáñez ha advertit avui que la comissió per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana després del Covid19 “no pot ignorar la veu dels que han patit en primera persona la pandèmia”.

Ibáñez s’ha pronunciat així en la reunió de la comissió, on s’ha aprovat el pla de treball a seguir. El diputat popular, que forma part de la comissió al costat de l’portaveu de Sanitat, José Juan Zaplana, ha assenyalat que l’objectiu de l’PPCV quan va presentar la proposta de comissió era “donar solucions a la societat valenciana, òrfena de respostes”. “Busquem solucions sanitàries, socials i econòmiques. L’ordre dels factors en aquest cas sí que altera el producte perquè hi ha un eix fonamental per donar les respostes, que neix de l’adequada resposta sanitària i és la nostra gran preocupació “, ha explicat.

“Volem donar una resposta eficaç i ràpida. Han passat 69 dies d’estat d’alarma i l’únic que ha passat a la Comunitat Valenciana és temps, que ha empitjorat la situació de milers de valencians. Avui hi ha milers de persones avui en cues de casa de caritat i de l’atur “, ha lamentat.

Ibáñez ha defensat el pla de treball de l’PPCV, en el qual s’incloïen 35 compareixents i es sumaven 90 informes d’experts i associacions, a més de la documentació requerida a la Generalitat. “No volem analitzar dades, aquest moment ja ha passat. Volem que els afectats ens expliquin què ha suposat i què suposarà el que està passant. Les anàlisis han de ser realistes i si s’ignora la veu dels que en primera persona han passat aquest calvari s’estaran ignorant les solucions “, ha explicat.

Catàstrofe social, sanitària i econòmica

Per al diputat, “assistim a la major catàstrofe social, sanitària i econòmica de la història recent de la Comunitat Valenciana i mereixem sentir també altres veus”. Ibáñez ha afirmat que aquesta “no pot ser una comissió de reconstrucció de Govern valencià, és una comissió de reconstrucció dels valencians i han de tenir veu els propis valencians de manera diversa i plural”.

A més, ha explicat que en 69 dies “hi ha 80.000 nens sense beca de menjador, 200.000 autònoms que no han cobrat ajuda, 90.000 persones en ERTEs que no estan cobrant i 12.000 empreses valenciana que han desaparegut i no se’ls pot donar el missatge que això pot ser més llarg “. Ibáñez ha criticat que la comissió duri una setmana més i ha recordat que el termini va ser fixat pel ple de les Corts.

“Des del PPCV no volem ampliar els terminis, volem ampliar les reunions i per això hem proposat tres reunions a la setmana, incloent també la via telemàtica. Volem treballar més en menys terminis, volem solucions. No es pot parlar d’ampliar terminis, el pas de el temps ha provocat angoixa en milers de valencians, el missatge no pot ser que s’estiri més el temps, sinó treballar més i millor. Aquesta comissió té una fi noble, donar resposta als valencians orfes de solucions per part del Botànic “, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: