Carrasco demana a Marco que “no s’escudi en el COVID-19 i activi l’obertura de xiringuitos al juny tal com va prometre als negocis”

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana a l’alcaldessa Amparo Marco que “no s’escudi en el Covid-19 i activi l’obertura de xiringuitos al juny, tal com va prometre als negocis”. Carrasco reclama a l’equip de govern de la capital de la Plana que “no utilitzi la pandèmia per amagar la seva falta de previsió en l’obertura dels negocis, amb tràmits contradictoris i amb errors que estan posant en perill l’activitat d’un sector fonamental per a la ciutat a l’estiu, i més aquest any, amb la forta crisi econòmica que travessa Castelló “.

La líder dels populars a Castelló ha realitzat aquestes declaracions després d’haver-se reunit amb els representants de Adepla, l’Associació d’Empresaris i Entitats Esportives Platges de Castelló (ADEPLA), per tal de conèixer de prop el problema a què s’enfronten, després que s’hagi conegut que el pla d’explotació de l’Ajuntament de Castelló fixa el mes de juliol per a l’obertura dels serveis i negocis de les platges de la Pineda i el Gurugú de la capital de la Plana.

Carrasco: “L’origen de el problema no és el Covid, sinó que en el pla d’explotació de platges de la ciutat s’ha sol·licitat l’inici de les activitats al juliol. Per què sol·liciten una cosa per escrit i als negocis i als castellonencs expliquen una altra? Per què tiren la culpa a Costes si l’Ajuntament sol·licita obrir al juliol? “, ha lamentat, tal com demostra la licitació dels serveis que acaba de publicar el consistori.

“No s’aclareixen ni entre ells, així que difícilment poden ser capaços de solucionar el problema que tenen ara sobre la taula, i que s’ha degut exclusivament a la seva falta de previsió. D’una banda, l’alcaldessa va prometre als negocis que el anava a solucionar personalment, però estem a 22 de maig i la qüestió segueix encallada en el mateix punt. de l’altra, la regidora de Turisme anunciava aquesta mateixa setmana als membres de Adepla que es podrien activar en juny les activitats, i finalment, el portaveu de el govern municipal, el tercer en discòrdia, insistia ahir mateix en què la data és juliol. Uns per altres, els castellonencs tornen a sortir perdent “, ha subratllat.

“L’origen de el problema no és el Covid, sinó que en el pla d’explotació de platges de la ciutat s’ha sol·licitat l’inici de les activitats al juliol. Per què sol·liciten una cosa per escrit a la Generalitat i Costes i als negocis ja els castellonencs expliquen una altra? Per què tiren la culpa a Costes si l’Ajuntament sol·licita obrir al juliol? “, ha lamentat. Només cal consultar les bases que ahir mateix va licitar el consistori per confirmar com es recull textualment que “amb caràcter general, el període de funcionament de les instal·lacions serà de l’1 de juliol a l’30 de setembre, ajustant-se aquest període en el possible, per als llocs d’embarcacions, al que estableix per al servei de salvament i socorrisme “. “Una cosa és que pel Covid no es pugui obrir la instal·lació al maig, com era habitual i com tenen en els seus respectius contractes amb l’Ajuntament els negocis, i una altra és que formalment se’ls imposi el mes de juliol per a l’obertura” , ha subratllat.

“L’equip de govern de la ciutat de Castelló va d’embolic en embolic, i d’improvisació en improvisació. Estem travessant una crisi sense precedents, i necessitem que les nostres platges siguin segures i atractives, perquè Castelló es pugui promocionar i percebre pels potencials turistes com una destinació segura. Una ciutat que només des que va esclatar l’Estat d’Alarma ha generat més de 2.000 nous aturats no es pot permetre perdre ni una sola oportunitat “, indica Begoña Carrasco.

“Ni estan netes les platges des del temporal Glòria, i això que va passar a finals de gener, ni que passem a la Fase 2 es podran activar els serveis de les nostres fantàstiques platges, perquè no van a arribar els permisos a temps, un còctel que està posant en risc que les activitats amb concessions a la platja muntin els seus serveis, ja que si obren tan tard no van a obtenir cap rendibilitat. Només el muntatge d’una de les estructures costa 30.000 euros, i alguns dels negocis generen 20 llocs de treball directes “, ha afegit.

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, reclama que “l’equip de govern es posi d’acord d’una vegada i resolgui un greuge que es produeix cada any, per la seva falta de previsió. En lloc de resoldre els problemes dels castellonencs, no fan més que posar-los traves i generar més problemes i incertesa “, ha denunciat.

Tenim un equip de govern que està desbordat pels esdeveniments i superat per la gestió ordinària de l’consistori. En lloc de dedicar els seus embolics interns a posar-se la traveta entre ells, li demanem que compleixin amb la seva comesa i exerceixin l’encàrrec dels castellonencs amb responsabilitat, perquè els veïns no es poden permetre errors ni ineficàcies en un moment tan crucial i tan important com el que vivim , ha conclòs la portaveu de Partit Popular, Begoña Carrasco.

 

 

 

 

Inforamció i Foto: PP Comunitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: