Ibáñez: “Amb Puig anem cap enrere en finançament i dèficit”

El portaveu d’Economia de el Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat avui que amb el Consell de Puig “només anem cap enrere en matèria de finançament i de dèficit”.

Ibáñez s’ha pronunciat així a l’inici de la reunió mixta Consell-grups parlamentaris que se celebra avui a les Corts. El diputat popular ha criticat que la trobada se celebri “per a alguna cosa que ja vam acordar a l’octubre de 2018: demanar un fons de 1.325 milions d’euros a el Govern d’Espanya” i ha afegit que el problema “és que el conseller Soler no va demanar” .

“Amb Puig els valencians estem donant passos cap enrere. Ara es demana un dèficit asimètric, que el Govern de l’PPCV va aconseguir el 2013, i venim a aquesta reunió a demanar un fons addicional que ja vam acordar a l’octubre de 2018 i així consta en les actes d’aquella reunió “, ha explicat. “Per tres vegades li he preguntat al conseller en seu parlamentària com ho ha demanat i l’únic que ha contestat és que té molt bona relació amb el Ministeri”, ha lamentat Ibáñez.

El portaveu d’Economia s’ha referit a la petició d’alguns grups de la Comunitat tinga un dèficit similar a el de País Basc. “El que es planteja és un dèficit asimètric i és de justícia recordar que no només ho va plantejar, sinó que ho va aconseguir el Govern d’Alberto Fabra el 2013. Es va aconseguir un dèficit asimètric per a la Comunitat Valenciana, diferenciat de la resta d’Espanya, amb les crítiques llavors de el PSPV i de Compromís “.

“La veritat és que si el finançament és asimètrica el dèficit ha de ser asimètric, però no d’ara, de sempre. I tenir un dèficit com el del País Basc no ens iguala, perquè estem encara per sota, hauria de ser un dèficit superior al d’País Basc “, ha assenyalat. El diputat ha donat la benvinguda als grups a una posició “que un Govern de l’PPCV va aconseguir”. “El Govern de Puig, en canvi, ha estat incapaç en cinc exercicis d’aconseguir un dèficit asimètric”, ha afegit.

A més, Ibáñez s’ha referit a el nou sistema de finançament, que segueix pendent. “A data d’avui el Govern d’Espanya ja ha incomplert l’acord d’investidura amb Compromís, que pactava vuit mesos per al model de finançament. A ningú li estranya perquè Sánchez és un president sense paraula i sabíem que no ho anava a complir “, ha afirmat.

 

 

 

 

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: