FSIE demana a l’Ajuntament de València incrementar les ajudes de les escoles infantils per assegurar el futur dels centres i els llocs de treball

FSIE, el sindicat majoritari en l’Educació Infantil a la Comunitat Valenciana, ha traslladat a l’Ajuntament de València la seva preocupació davant la incertesa econòmica de les escoles infantils i ha plantejat l’increment dels ajuts per assegurar tant el manteniment dels centres com el dels llocs de treball.

Així, durant una reunió mantinguda amb la regidora de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, han abordat la “inquietud” davant la situació d’algunes escoles infantils de gestió indirecta i les condicions dels treballadors que “estan llançant un SOS a l’Ajuntament davant un futur poc clar “.

En aquest context, han proposat que es revisi, actualitzi i millori tant els ajuts econòmics a les famílies com el xec escolar. D’aquesta manera, el sindicat considera “imprescindible posar ordre a tanta incertesa” ja que

“Els centres necessiten conèixer la quantia que rebrà cada família, per poder organitzar el funcionament de la mateixa, i del seu personal, que no pot incrementar ni mantenir davant la inseguretat dels pagaments, disminució d’inscripcions, o retard en sol·licituds”.

Difícil situació de el sector

FSIE ha exposat les difícils condicions laborals al sector d’Infantil a la ciutat de València, a causa de la disminució d’alumnat en ensenyaments no obligatoris i a l’augment de la despesa dels centres com a conseqüència de les exigències higienicosanitàries derivades de la COVID19. “Si tenim més despeses i menys alumnes, el resultat és precari i més, genera molta inquietud ja que es tradueix en una condicions laborals poc gratificants, contractes més precaris, jornades més complicades i ocupació temporal, majoritàriament, femení”.

A més, ha afegit el sindicat, la tasca dels professionals “va més enllà de la mera custòdia dels menors, treballant amb ells aspectes fonamentals del seu desenvolupament”.

En aquest context, el sindicat ha plantejat la necessitat de controlar en quins centres s’està admetent nens i no permetre l’existència de centres no autoritzats. De la mateixa manera, han defensat la necessitat de valorar l’esforç dels centres i els seus treballadors per mantenir les condicions higienicosanitàries i la competència de el personal en els centres d’educació infantil.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: