Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana imparteix pràctiques a Bombers de l’Ajuntament de València sobre l’aixecament d’unitats de metro

El personal de tallers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està impartint un curs de pràctiques a Bombers de l’Ajuntament de València, amb la finalitat de que els seus integrants puguin agilitzar les tasques en casos d’emergència, especialment en els de descarrilament de trens .

Durant cinc jornades entre març i abril, en grups d’una vintena de bombers municipals cada vegada i sempre assessorats per la plantilla de tallers de FGV, optimitzaran els seus recursos en cas d’una incidència a la xarxa ferroviària, com pot ser un atropellament o descarrilament.

D’aquesta manera, perfeccionaran la metodologia d’apuntalament dels seus equips hidràulics d’elevació, coneixent els punts de suport més idonis perquè les unitats de metro no caiguin a la via, un cop aixecades de carril.

El personal de tallers posa a la seva disposició l’experiència de FGV a situacions d’emergència i proporciona als bombers dades, com, per exemple, el pes de les unitats, una dada molt important a l’hora de procedir a una incidència d’aquest tipus.

L’objectiu final és que els bombers puguin adaptar les seves eines i material, que no són específicament ferroviaris, a les situacions que es puguin trobar en una explotació de les característiques de Metrovalencia.

La col·laboració dels diferents cossos de bombers i policies (nacional, autonòmica i local), Guàrdia Civil, Emergències i Protecció Civil amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana és constant al llarg de l’any, com demostra la participació habitual de tots ells en els diferents simulacres que es desenvolupen en les xarxes de Metrovalencia i TRAM d ‘Alacant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: