Esteban Albert (coordinador de l’area femenina del Valencia Basket) analitza la primera plantilla femenina

El coordinador de l’àrea femenina del Valencia Basket, Esteban Albert, ha realitzat una valoració sobre la primera plantilla femenina que s’ha format per a la temporada 2022-23, en la qual la renovació d’algunes de les jugadores més rellevants marquen una línia de continuïtat: “Des del primer moment hem apostat per un bloc de jugadores, tenim un bloc nacional important i la veritat és que estem intentant mantindre aqueix bloc. Poques incorporacions, però de qualitat, i intentar que aqueixes incorporacions ens milloren el que tenim”.

Una continuïtat que també ha arribat a la banqueta, en el qual Rubén Burgos començarà la seua sisena temporada consecutiva, una xifra rècord en l’entitat: “Estem molt contents amb el treball de Rubén, ja hem comentat alguna vegada que és un entrenador que en cinc temporades ha portat a l’equip des de la Lliga Femenina 2 a guanyar un títol europeu, a estar jugant finals. Estem molt contents amb ell i pense que Roberto i Marta són dos entrenadors que han quallat a la perfecció dins del que és el cos tècnic, han fet un magnífic treball i si podem continuar, doncs continuem, eixos són els motius”.

En l’apartat d’arribades, s’incorporen a la primera plantilla dues jugadores, Alba Torrens i Lauren Cox, que aporten qualitat i polivalència a un planter carregat de jugadores que poden exercir diverses posicions: “Cal tindre en compte que hem fet un equip relativament curt i necessitàvem que les jugadores que s’incorporaven foren molt polivalents, que foren capaces de tapar amb solvència més d’una posició. Alba pot jugar perfectament com 2, com 3, com 4. Ella com 4 estos anys anteriors en Ekaterinburgo en molts moments ha sigut una jugadora important. Cox també et fa el 4 i el 5, juga bé tant de cara com d’esquena. Pensem que són dues jugadores molt polivalents i unides a jugadores que ja teníem que són molt polivalents com és el cas de Raquel o de Marie que poden jugar en la posició de 5 o de 4, o de Bec Allen que igual juga de 2 o de 3, pensem que tenim un equip amb moltes jugadores que poden tapar diverses posicions i això ens fa ser un equip més complet malgrat no tindre un gran nombre de jugadores”.

Una altra de les apostes importants d’este estiu de l’equip taronja ha sigut la contractació de jugadores joves perquè completen la seua formació en l’equip vinculat de Paterna alternant amb la presència en el primer equip taronja. Jugadores que han arribat este estiu com Laia Lamana, Elena Buenavida o Alicia Flórez que s’unixen a altres jugadores d’esta franja d’edat com Noa Morro, Emily Kalenik o Awa Fam i que ampliaran la nòmina d’efectius en els entrenaments diaris i les convocatòries dels partits del primer equip sense descurar la continuïtat del seu creixement en la LF Challenge.

Esteban Albert explica que “nosaltres plantegem el creixement de la línia de formació. El no quedar-nos només en edat júnior, sinó el poder incorporar jugadores en els primers anys d’edat sènior que estan completant la seua formació i que al mateix temps són jugadores que estan trucant a la porta de la categoria de Liga Femenina. En eixe aspecte el tindre l’equip vinculat en LF Challenge ens ajuda i ens dona un punt de formació i de creixement que és molt important perquè és on poden desenvolupar més el seu talent. Però al mateix temps són jugadores, que com ja van demostrar l’any passat Noa Morro, Emily Kalenik o Awa Fam, que estan en la vora d’estar ajudant ja al primer equip. Estes incorporacions, com el cas d’Elena Buenavida, Flórez o Laia Lamana enguany, són jugadores que des d’un primer moment estaran en les dinàmiques de l’equip de Lliga Femenina ajudant i esperem que puguen aportar durant tota la temporada no només en els entrenaments”.

Informació i Foto: Valencia Basket

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: