Els usuaris del TRAM d’Alacant valoren amb 8,23 punts el servei del metropolità

Els clients han atorgat una valoració de 8,23 punts sobre 10 al servei global de transport que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la xarxa del TRAM d’Alacant, d’acord amb els resultats de l’Índex de Satisfacció al Client (ISC ) 2018, realitzat entre setembre i octubre, després d’efectuar 1.514 entrevistes entre els viatgers majors de 15 anys de les tres línies de tramvia, la del tren-TRAM i la del tren dièsel amb un marge d’error de + 2,52% i un interval de confiança del 95,5%.

El percentatge d’usuaris que es considera «satisfet» amb el servei que es presta és del 94,7%, mentre el que qualifica de «regular» el mateix és del 3.8%. Sólamente el 1,6% «rebutja» aquest servei.

La valoració per línies assenyala que la L1 (Estels-Benidorm) se situa al capdavant de trajectes més ben valorats, amb una puntuació de 8,33. El segueixen la L2 (Estels-Sant Vicent del Raspeig) amb 8,30; L4 (Estels-Plaça de La Corunya) amb 8,29 i l’L9 (Benidorm-Dénia) amb 8,15 punts. Les enquestes en aquesta línia s’han produït majoritàriament entre Benidorm i Calp, a l’estar tancat el servei ferroviari des de Calp fins a Dénia, trajecte que es realitza actualment amb autobús. El rànquing el completen la L3 (Estels-el Campello) amb 7,93 punts.

Les dades obtingudes donen suport l’aposta per la promoció i ús del transport públic que des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori es realitza, com demostra el «notable alt» obtingut de mitjana.

El TRAM d’Alacant va registrar durant l’any passat un total de 10.505.637 usuaris en les línies de tramvia, tren-TRAM i tren dièsel, fet que suposa un increment del 0,70% i continuar amb l’increment de viatgers dels últims exercicis, tornant a superar els deu milions de clients.

Els resultats obtinguts també són conseqüència de mesures com la no pujada de tarifes en els anys 2016, 2017 i 2018, la celebració del Dia sense Cotxe, oferint servei gratuït, o programant serveis nocturns -com en Nadal-, als quals se sumen els ja tradicionals serveis addicionals de Fogueres o al Castell de l`Olla.

El que més i menys agrada als viatgers

D’entre els 19 variables valorades pels viatgers en l’enquesta de l’ISC, relacionats amb el servei que presta FGV a Alacant i la seva àrea metropolitana, nou sobrepassen els 7 punts de qualificació i deu sobrepassen els 8 punts.

Els aspectes del servei que han rebut millor valoració per part dels clients són seguretat en el trajecte (8,83); accessibilitat al tren (8,81); senyalització (8,73); facilitat i rapidesa a l’hora d’adquirir el títol de transport a l’estació (8,60) i l’amabilitat / atenció d’empleats (8,52).

Entre els factors menys valorats destaquen la massificació (7,27); la freqüència de pas (7,36); seguretat i presència de guardes de seguretat (7,48); rapidesa (7,80); i el preu (7,83). A destacar que el preu, històricament la principal queixa dels usuaris, passa al cinquè lloc. De tota manera, tot i ser les variables que indiquen menor acceptació, totes elles registren valors superiors als set punts; és a dir un notable com a mínim.

Com és el viatger del TRAM d’Alacant

Segons l’informe d’aquest any, el nombre de dones que utilitzen els serveis del TRAM d’Alacant suposen el 57,7% del total de viatgers enfront del 42,3% dels homes. Pel que fa a l’edat, la mitjana se situa al voltant dels 34 anys, sent el segment de la població d’entre 20 i 29 anys el més significatiu, amb el 33%. El percentatge d’aquest tram d’edat s’eleva a la L2 fins al 42,1% a causa de la seva utilització per part dels universitaris.

El 59,77% dels usuaris del TRAM d’Alacant ha realitzat estudis secundaris; un 25,2% té formació universitària i un 15,1% ha efectuat estudis bàsics.

El nivell socioeconòmic majoritari és el «mitjà», amb el 58,9% dels viatgers, seguit del «mitjà-baix», amb el 16,5%; l ‘ «alt», amb el 15,2%; el «mitjà-alt», amb el 8,3%; i el «baix», amb el 1,1%.

En conte a l’ocupació, un 48,2% dels clients del TRAM d’Alacant són treballadors per compte d’altri; el 34,7% són estudiants; el 5,2% és jubilat o pensionista; el 5% es troba en situació d’atur laboral; el 3,6% es declara mestressa de casa i el 3,4% són empresaris autònoms.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: