Microbiologia de l’Hospital La Fe obté la certificació de qualitat ISO 9001-2015

El Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha obtingut la certificació de qualitat ISO 9001-2015, el major reconeixement sobre gestió de qualitat a nivell internacional.

La certificació, que concedeix la companyia Bureau Veritas, és una norma de gestió de la qualitat i se centra en tots els elements d’administració de qualitat amb què una organització ha de comptar per a complir amb les expectatives i necessitats dels seus usuaris.

En aquest sentit, el cap del servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, José Luis López Hontangas, ha destacat que aquesta certificació suposa «tenir un sistema de gestió de la qualitat que suposa un major reconeixement tant per al servei com per al Hospital, a més de tenir una gran importància a l’hora d’intervenir en determinats assajos clínics «.

El Servei de Microbiologia està format per 16 facultatius especialistes en Microbiologia i Parasitologia, 11 infermeres, 23 tècnics de laboratori, 11 auxiliars de clínica i 6 auxiliars administratius i ofereix assistència les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Durant l’últim any, aquest servei ha rebut més de 500.000 peticions de proves tant d’Atenció Primària, com l’hospital i d’altres centres de la Comunitat. Dins de la tasca assistencial urgent, el servei de Microbiologia ha realitzat prop de 66.300 proves diagnòstiques durant aquest període.

A més, el servei de Microbiologia de l’Hospital La Fe disposa, al costat de les tècniques clàssiques, de les últimes tecnologies en la identificació i susceptibilitat de bacteris, tècniques de immunoquímica i les basades en la detecció d’àcids nucleics; així com la seqüenciació del genoma de bacteris, fongs i virus, valorant en tot moment les innovacions tècniques que es van produint.

Pel que fa a l’activitat docent i investigadora, aquest servei forma part de dos grups de recerca de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe i té reconeguda la formació d’especialistes en Microbiologia i Parasitologia, a més d’altres especialitats com Medicina, Tècnics de Laboratori o professionals en formació d’altres hospitals d’Espanya i Sud-amèrica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: