El sistema de la dependència atén actualment a 8.360 persones de la província de Castelló a través d’algun tipus de servei o prestació

El sistema d’atenció a la dependència atén, actualment, a 8.360 persones de la província de Castelló a través d’algun tipus de servei o prestació econòmica, segons es desprèn de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que es pot consultar a la pàgina web d’aquest departament. consultar aquí

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que durant el mes de novembre es van realitzar un total de 2.652 resolucions en tota la Comunitat Valenciana, el que suposa una xifra rècord en l’actual legislatura i evidencia el gran esforç que s’està realitzant en l’àrea de la dependència.

Oltra ha afirmat que l’agilització en la resolució d’expedients i en la incorporació, per tant, de nous beneficiaris al sistema es deu «al pla d’impuls dissenyat per la Conselleria amb l’objectiu de reduir el nombre de persones pendents d’atendre que hi havia a inici d’aquesta legislatura i que arribava a les 45.000 persones. Des de llavors, la llista d’espera s’ha reduït en 22.519 persones en tota la Comunitat Valenciana, 2.974 a la província de Castelló.

Així mateix, la vicepresidenta ha ressaltat nombre de sol·licituds presentades a la província, ja que des de principis d’aquest any s’han registrat 2.696 noves sol·licituds, 253 durant el mes de novembre.

Sistema de valoracions

D’altra banda, el nou sistema de valoracions implantat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha permès incrementar també de forma constant i progressiva el nombre de valoracions. Així, al llarg d’aquest any, s’han realitzat 3.266 valoracions en tota la província de Castelló, 371 d’elles en l’últim mes.

Pel que fa al cost de les prestacions econòmiques, Oltra ha puntualitzat que la Conselleria ha abonat en el que va d’any un total de 245.400.000 d’euros en concepte de nòmines ordinàries mensuals, endarreriments i retroactivitat. L’import de la nòmina de novembre ascendeix a 19,4 milions en tota la Comunitat.

Les 8.360 persones en situació de dependència incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador de l’entorn familiar, tal com el sol·licitant i la seva família i el treballador social acorden com a millor recurs per a la situació personal del demandant.

Canvis en el model d’atenció a la dependència

La vicepresidenta ha destacat que els avenços constants i creixents en valoracions i resolució d’expedients són resultat «dels canvis produïts des de l’inici de la legislatura en la gestió del sistema d’atenció a la dependència».

En aquest sentit, ha assenyalat que en matèria de personal no només s’han reforçat els serveis de dependència de la conselleria amb nous funcionaris, sinó també els serveis municipals «amb un important increment pressupostari per crear una xarxa professional que permeti als ajuntaments assumir la valoració i tramitació d’expedients «.

Així mateix, els pagaments mensuals que es realitzen no només per les nòmines, sinó també els corresponents al pagament de la retroactivitat i a hereus s’abonen durant els primers 5 dies hàbils de cada mes.

La vicepresidenta ha recordat que, per segon any consecutiu, «aquests avenços han estat avalats per l’Observatori de dependència», que en el seu últim informe presentat per l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials constata la bona marxa en la gestió d’aquestes ajudes a la Comunitat Valenciana, i la situa com una de les autonomies on més ha avançat el sistema d’atenció a la dependència el 2017.

Respecte a les dades globals en tota la Comunitat Valenciana, tots els canvis efectuats per la Conselleria en la gestió del sistema de la dependència han aconseguit reduir la llista d’espera en 22.519 persones, augmentat el nombre de beneficiaris de 41.955 persones al juliol de 2015 a els 74.152 actuals en les tres províncies.

Durant el passat mes de novembre s’han tramitat un total de 2.652 expedients, una dada que si es comptabilitza des de l’inici de legislatura arriba a un total de 59.286 persones els expedients han estat tramitats dins el sistema d’atenció a la dependència.

‘Copagament encobert’

La vicepresidenta també ha recordat que la setmana que es farà efectiva la devolució d’ofici de 18,4 milions d’euros a 4.000 persones en situació de dependència corresponents al ‘copagament encobert’ que va aplicar l’antic govern en forma de retallades en les prestacions.

Aquesta mesura, ha incidit, implica «complir amb el compromís adquirit a l’inici d’aquesta legislatura de reparar el dret d’aquestes persones, indemnitzar pels danys i perjudicis causats i tornar-los els diners que no van percebre de manera injusta».

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: