Els projectes seleccionats a ‘Art a la Casa Bardin’ inclouen fotografia, escultura, ceràmica i pintura

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha presentat les obres seleccionades al concurs ‘Art a la Casa Bardin’ que passaran a formar part de la propera programació d’exposicions temporals en aquest espai. Les propostes inclouen treballs de fotografia, escultura, ceràmica i pintura i segueixen el format habitual d’artista-comissari, amb trobades i visites guiades.

L’Equip DimasIA, integrat pels artistes Diana Lozano i Álvaro Jaen amb Pablo Bellot com a comissari, presentarà una selecció de la seva obra pictòrica titulada ‘El paisatge com esdevenir’. El tàndem format per Carlos Martínez i María Ramis donarà a conèixer el seu projecte ‘Registres de l’hàbitat’, una mostra escultòrica en què totes les peces tenen una connexió amb el ceràmic. La majoria de les obres de Martínez són adaptables a l’espai, predominant obres a paret i altres de tipus instal·latiu.

Amb el títol ‘Estètiques del precari’, la tercera proposta comissariada per Juan Francisco Navarro és un projecte de recerca de caràcter interdisciplinari. Els autors són els integrants de l’Equip IAM.Lab, coordinat per Teresa Marín i format per José Maldonado, Rocío Villalonga, Elisa Lozano, Patricia Escario, Bernabé Gómez i Miguel Lorente.

Un any més, aquesta iniciativa canalitzarà projectes expositius d’artistes i crítics d’art per activar, potenciar i donar una visibilitat substantiva als artistes locals. En el seu apartat econòmic, els treballs seleccionats contemplen una retribució de 1.800 euros per la col·laboració de l’artista i de 1.000 per al comissari, així com la publicació del catàleg de la mostra, d’acord amb la línia editorial de la sèrie Art a la Casa Bardín.

A la convocatòria s’han rebut 24 projectes d’un total de 31 artistes i comissaris, les produccions dels quals han estat avaluades per un jurat professional format per Susana Guerrero, doctora en Belles Arts per la Universitat Miguel Hernández; Estefania Soler, historiadora d’art i conservadora de patrimoni; Mónica Sotos, llicenciada en Belles Arts per la UCM, artista, comissària i gestora; i la Pilar Tébar, directora cultural de l’IAC i historiadora de l’art, gestora cultural, conservadora, investigadora i crítica d’art. Les valoracions han donat com a resultat una selecció de tres projectes en què participen sis dones i set homes en el format artista-comissari.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: