Els guerrers de Xi’an passaran al Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant

El Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ) ha rebut avui per transport terrestre les peces que formaran part de l’exposició El llegat de les dinasties Qin i Han, Xina. Els guerrers de Xi’an”. Amb l’arribada d’aquest material important s’inicia un període de preparació que culminarà el 28 de març amb la inauguració de la mostra i la seva obertura el públic.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, s?ha traslladat al museu per conèixer de primera mà els treballs que es duen a terme i traslladar a l?equip encarregat un missatge d?agraïment i confiança. “Aquest és un moment molt especial que no ens hem volgut perdre perquè comença ara la preparació i el muntatge d’una de les exposicions internacionals més importants que han visitat mai la província d’Alacant”, ha manifestat la responsable provincial, que també ha donat la benvinguda als cinc tècnics de la delegació xinesa que participen a les labors.

Els vehicles que transporten les peces han arribat aquest matí als jardins del museu, on s’ha habilitat un moll de descàrrega amb totes les garanties de seguretat per iniciar aquesta tarda el dipòsit del material. Totes les caixes rebudes es traslladaran a dependències del museu on romandran 24 hores per aclimatar-les i adaptar-les al nou entorn.

Superat aquest període inicial, s’iniciarà el treball de desembalatge i col·locació progressiva de les més de 120 peces originals i 5 rèpliques que s’exhibiran a partir del 28 de març per a tot el públic interessat. Especialistes, tant del MARQ com dels nou museus i institucions xineses participants a la mostra, vetllaran durant tot el procés per l’estricte compliment dels protocols de manipulació i conservació del material. A l’exhibició destaca la presència de nou guerrers i un cavall de terracota originals i rèpliques de dos carros.

La reserva d’entrades per visitar l’exposició “El llegat de les dinasties Qin i Han, Xina. Els guerrers de Xi´an” es podrà sol·licitar a través de la pàgina web ia les taquilles del MARQ per un preu de 5 euros per cada tiquet individual i descomptes per a majors de 65 anys, joves i estudiants, entre altres col·lectius.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: