Els guanyadors dels premis Vila d’Almassora 2017 en les categories de poesia, narrativa i assaig e investigació

Informació i Foto: http://www.almassora.es

El consistori ha fet públics els noms dels guanyadors dels Premis Vila d’Almassora 2017 en les categories de poesia, narrativa i assaig i investigació, que celebren la segona edició consecutiva del concurs literari després de la seva recuperació en 2016. Una desena de filòlegs, professors i investigadors, a més d’escriptors, han conformat el jurat, presidit per la regidora de Normalització Lingüística, Diana Belliure.

Els elegits per aquests experts han estat l’autor Vicent Penya i Calatayud, premiat per la seva obra ‘L’efímer il’ etern ‘amb el Premi Antoni Matutano de Poesia; Joan Cànoves Bertomeu, que ha rebut el Premi Vila d’Almassora de Narrativa per la seva feina ‘D’Una altra fusta’, i Francesc Agut Beltran, reconegut amb el Premi Miquel Egual Assaig i Investigació per ‘Almassora i su entorn a la Guerra del Francès ‘. Després de conèixer la decisió del jurat, l’alcaldessa, Merche Galí, ha estat l’encarregada de comunicar als guanyadors la bona nova.

Per la seva banda, la regidora Diana Belliure ha agraït la col·laboració dels membres del jurat que “un any més, ens han regalat el seu temps, la seva experiència i el seu bon criteri a l’hora de triar els guanyadors”. L’edil ha recordat que el gran valor d’aquests premis rau en “el reconeixement que fa Almassora a l’immens treball d’escriptors, poetes i investigadors i que es complica, encara més, quan escullen publicar en valencià”. En aquest sentit, Belliure ha destacat que “la publicació de les obres vinculada als premis és un autèntic impuls per a aquests professionals”.
Així doncs, els escriptors i professors d’Almassora Pasqual Mas i Usó i Carmina Ribes Falcó, juntament amb el poeta i filòleg Vicent Salvador Liern, han estat els encarregats d’estudiar les obres candidates al Premi Antoni Matutano de Poesia. Els treballs de narrativa han estat avaluats pels escriptors Pere Duch i Balfagó i Rosario Raro López, a més de pel professor i investigador almazorense Joan Carles Simó Artero. L’arqueòleg i director del Museu Municipal d’Almassora, Gerard Clausell Cantavella, i Carme Martí Herrera i Javier Vellón Lahoz han jutjat els treballs d’assaig i investigació presentats al Premi Miquel Egual.

Cal destacar que els Premis Vila d’Almassora s’han incrementat en fins a un 50% la dotació econòmica de les categories, tal com va informar Belliure en la presentació de la convocatòria de la present edició. Els reconeixements en poesia i narrativa aniran acompanyats d’un premi de 2.250 euros –respecte dels 1.500 de l’anterior edició- i el guanyador en la categoria d’assaig rebrà 2.500 euros, 700 euros més que en l’edició de 2016.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: