Els Espais i els Centres d’Atenció al Client de Metrovalencia adapten els seus horaris a l’estiu

Els Espais de l’Client de Xàtiva i Colón i els Centres d’Atenció al Client de Aeroport i Benimaclet de Metrovalencia adapten els seus horaris habituals per l’estiu fins al 31 d’agost, mantenint les mesures de precaució pel Covid-19, com les mampares de separació i l’ús obligatori de màscara per fer consultes.

En els Espais, Xàtiva obrirà de 7.00 a 21.25 hores de dilluns a divendres, i de 10.00 a 13.50 hores i de 16.00 a 19.45 hores, els dissabtes, diumenges i festius, mentre que Colom atendrà de 9.00 a 13.50 hores i de 15.00 a 17.45 hores de dilluns a divendres, mentre que dissabtes, diumenges i festius romandrà tancat

Quant als Centres d’Atenció a l’Client, Aeroport estarà operatiu de 7.15 a 21.45 hores tots els dies de la setmana, i Benimaclet farà el mateix de 9.00 a 13.50 i de 15.00 a 17.45 hores de dilluns a divendres, mentre que tanqués dissabtes, diumenges i festius.

Per a més informació, es recomana als usuaris i usuàries que s’informin al telèfon gratuït 900 461 046, consulteu la pàgina web de Metrovalencia (consultar aquí) o estableixin comunicació a través de les xarxes socials de Facebook (facebook.com/metrovalencia. FGV) i twitter (@metrovalencia).

Motius de les visites

Els espais i centres reben a persones usuàries que necessiten informació, però també als que tramiten les targetes personalitzades mensuals, anuals o de la targeta moneder Tuin, Gent Major, Famílies Nombroses i de Mobilitat.

L’atenció presencial es centra, en primer lloc, en la informació general, sobretot qüestions relacionades amb les tarifes, peatge, horaris i itineraris. Després se situen la gestió de targetes i les incidències que afecten el suport sense contacte.

Els motius de les visites varien notablement en el Centre d’Aeroport, per la seva singular ubicació. En aquest cas, la informació se centra en la localització d’hotels i en els itineraris d’interès turístic. Moltes d’aquestes visites s’atenen en anglès, italià i francès.

Espai de l’Client

Els Centres d’Atenció d’el Client s’estan reconvertint progressivament a Espais de l’Client. Ja ho han fet Colom i Xàtiva i, en un futur, ho faran Aeroport i Benimaclet en Metrovalencia, així com en TRAM d’Alacant.

Aquests recintes sintetitzen i avancen el nou concepte d’oficines d’atenció a la clientela que FGV comença a posar en marxa. Són un lloc d’interrelació entre clients i empresa, atès per personal específic, i una àrea on es puguin usar els serveis que s’ofereixen, el disseny de l’espai segueix els criteris sobre accessibilitat universal establerts en el Pla d’Accessibilitat de FGV.

El nou Espai de l’Client, a més de les tasques que es realitzen a la resta de Centres d’Atenció, està orientat a la relació amb l’empresa (per exemple, hi ha habilitada una zona de reunions), disposa de zona Wi-Fi, àrea de descans, la possibilitat de recàrrega de el mòbil i connexió per a tauletes o portàtils.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: