El rector de la UA es compromet a obrir un nou campus a Dénia davant “la implicació social, institucional i econòmica”

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha mostrat avui el seu “compromís” d’implantar un campus de la UA a Dénia davant “la implicació econòmica, empresarial, institucional i universitària” per oferir a la comarca de la Marina Alta nous graus que no s’estiguin impartint encara.

Manuel Palomar ha fet aquestes declaracions en el primer de les Trobades Seus-Consell Social, celebrat aquest dimecres, 5 de juny, a Baleària Port, a Dénia, al qual ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president del Consell Social de la UA i president de Baleària, Adolfo Utor, així com empresaris i professionals de la comarca.

Manuel Palomar ha respost d’aquesta manera a la petició d’empresaris i de l’alcalde de Dénia d’implantar un campus a la Marina Alta, amb la ciutat deniera com a centre neuràlgic: “El meu compromís és col·laborar per desenvolupar un campus a la Marina Alta, aquí a Dénia, com a centre neuràlgic “, ha dit.

En aquest sentit, i després de rebre l’oferiment de col·laboració econòmica per part de l’empresariat i de suport institucional del president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que “es donen tots els ingredients” perquè el nou campus sigui una realitat.

En la seva opinió, la Marina Alta “és una comarca estratègica per portar un campus universitari, i el que això comporta: un desenvolupament econòmic, cultural i de progrés”. Per això, i ja que hi ha implicació de tots els sectors ha proposat “detectar les necessitats pròpies de la comarca” i implantar un campus amb “nous graus” que no s’estiguin impartint encara. “La Universitat d’Alacant, i jo com a rector, estem del costat de la Marina Alta per créixer en graus en aquesta comarca”, ha dit.

aliat incondicional

El president del Consell Social, Adolfo Utor, que ha intervingut en primer lloc, ha reivindicat un campus amb diversos graus a Dénia i ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, “un compromís en aquest sentit”.

A més, ha afirmat que “des Baleària ajudarem a la creació del campus universitari a la capital de la Marina Alta, un projecte que cohesionarà a la comarca ia la Comunitat Valenciana. Estem disposats a donar suport en tot el possible, en l’àmbit econòmic, tindreu un aliat incondicional “. Utor ha conclòs: “només amb desenvolupament sostenible, investigació i cultura serem capaços de cohesionar el nostre territori”.

Per la seva banda, Ximo Puig ha dit que la Generalitat “estarà al costat de la Universitat d’Alacant, del Consell Social i també de tot el conjunt de les universitats valencianes”. En la seva opinió, “ha de ser la pròpia universitat qui marqui l’estratègia, una estratègia compartida”. “A mi m’agradaria que el campus a Dénia fos una realitat”, ha dit.

“El suport social d’aquesta iniciativa és molt important i per això salutació molt esperançat la proposta que ha fet el president de Baleària que la seva empresa estarà compromesa amb aquest campus. Aquest és el camí. La Generalitat també. Si hi ha un compromís social real , si hi ha un compromís econòmic, la Generalitat també, sobretot sota la direcció de la Universitat “, ha dit.

primera trobada

Aquest ha estat el primer de les Trobades Seus-Consell Social, amb els quals la Universitat d’Alacant pretén reforçar el tan necessari diàleg entre la Universitat, les empreses i agents socials i potenciar la capacitat vertebradora de la institució acadèmica en la província alacantina.

Durant l’acte ha intervingut el president de Carmencita, Jesús Navarro, que ha exposat el cas d’èxit de la Càtedra Carmencita i ha parlat de la col·laboració entre universitat i empresa. També en l’àmbit del mecenatge, el director territorial de Cajamar, Manuel Nieto, ha explicat l’activitat de la seva entitat en aquest camp. Cajamar patrocina les trobades i recentment ha renovat el seu compromís de patrocini amb l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA). Les dues entitats han estat premiades pel Consell Social de la UA, per la seva càtedra institucional, en el primer cas, i per la seva activitat de mecenatge, en el cas de Cajamar.

A més, també han intervingut el director general de Masymas, José Juan Fornés, i representants empresarials de la Marina Alta, com Cristina Sellés, presidenta de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma) i Sonja Dietz, presidenta del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), qui a més pertany al Consell Social de la Universitat d’Alacant.

En l’apartat dedicat a Gasterra, Cristina Figueira, xef del Restaurant El Xato de la Nucia, que compta amb una estrella Michelin, i Pep Romany, xef del restaurant Pont Sec, han transmès la seva experiència gastronòmica amb la Universitat d’Alacant.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: