El programa Viatgem CV que distribueix el Bo Viatge Comunitat Valenciana arrenca amb 700 empreses adherides

Turisme Comunitat Valenciana ha activat aquest dimarts a les 12 hores el programa Viatgem CV, que distribuirà el Bo Viatge Comunitat Valenciana, amb descomptes de el 70% per viatjar per la Comunitat i amb un total de 700 empreses adherides.

Aquestes empreses són des d’agències de viatges, hotels, blocs o conjunts d’apartaments turístics, càmpings, cases rurals, albergs i empreses gestores d’habitatges d’ús turístic, totes elles inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “aquesta xifra respon a una gran acceptació i acollida per part de sector de la Comunitat Valenciana, que espera que aquest programa ajudi a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials generades per la COVID-19, incentivant el consum turístic i contribuint a perllongar l’activitat i l’ocupació “.

En aquest programa “hem intentat paquetitzar propostes de tot tipus, l’interessant és que es combini la pernoctació amb l’oferta complementària, que inclogui cultura, gastronomia, turisme actiu, entre d’altres”, ha afegit.

“L’important és que flueixin els recursos cap al sector, ajudar a la supervivència de el teixit empresarial és una premissa fonamental per a Turisme”, ha recalcat el secretari autonòmic.

Colomer ha recordat que “és moment d’encoratjar el viatge de proximitat” i ha animat a les empreses valencianes que encara no ho hagin fet, a sumar-se a el programa, que seguirà obert a noves adhesions fins al desembre.

1.000 sol·licituds durant la primera hora

La plataforma d’inscripció a el programa bonoviajecv.gva.es, (consultar aquí), activa per a la ciutadania a partir d’aquest dimarts, ha rebut 600 peticions per minut i el sistema està limitat per evitar que es col·lapsi.

Cal assenyalar que el sistema continua funcionant i de manera gradual s’anirà habilitant l’accés i la tramitació de totes les sol·licituds. De fet, durant la primera hora de funcionament de la plataforma s’han registrat 1.193 persones.

Des de Turisme es recorda que no s’han esgotat els bons i que es poden sol·licitar fins al pròxim 31 de desembre de 2021, depenent de el període de temps en què es desitgi viatjar. Aquest programa està dotat amb un total de 14,3 milions d’euros.

El secretari autonòmic de Turisme demana “paciència als ciutadans que avui vulguin adquirir el seu bo”, i ha assenyalat que “a causa de la dinàmica ia l’expectativa generada la plataforma pot portar a aturades momentànies, que s’aniran solucionant al llarg de la jornada “.

Segons Colomer “des de la seva activació a les 12 hores, el volum de sol·licituds a la vegada ha estat elevat, símptoma de la gran acollida i èxit de la iniciativa, per la qual cosa es recomana esperar i intentar accedir al llarg del dia”.

inscripció

Es podran beneficiar d’aquests ajuts les persones físiques que, sent majors d’edat, estiguin empadronades en un municipi de la Comunitat Valenciana i s’inscriguin al programa. Cada persona física únicament podrà sol·licitar un ajut per cada un dels tres períodes de el programa.

La inscripció de la persona sol·licitant es farà de forma telemàtica a través de la plataforma web (consultar aquí).

La inscripció la podrà realitzar la persona sol·licitant directament oa través dels establiments d’allotjament turístic o agència de viatge adherits a el programa Viatgem Comunitat Valenciana i, per això, es necessitarà la signatura electrònica i emplenar una declaració responsable assegurant que es compleixen els requisits de majoria d’edat i empadronament.

El bo es podrà gastar en una reserva per viatjar en 3 períodes diferents:

· Entre el 20 d’octubre i al 31 de desembre de 2020

· Entre l’1 de gener i el 24 de març de 2021

· Entre el 13 d’octubre i al 31 de desembre de 2021.

Cal assenyalar que només es podrà fer servir un Bo Viatge CV per persona en cada període i, segons el període en què es vulgui viatjar, s’ha de sol·licitar el bo en un termini determinat, no abans.

Els terminis d’inscripció són:

· Per viatjar entre octubre i desembre de 2020, se sol·licita el bo entre el 20 d’octubre i el 20 de desembre.

· Per viatjar entre gener i març, se sol·licita entre l’1 de gener i el 19 de març de 2021.

· Per viatjar entre octubre i desembre de 2021, la sol·licitud s’ha de fer entre el 13 d’octubre i el 20 de desembre de l’any que ve.

Un cop realitzada la inscripció, la persona sol·licitant rebrà el seu corresponent bo amb un codi, que s’haurà de bescanviar a l’hora de fer la reserva a l’agència de viatges o directament en l’establiment hoteler. Encara que es pot viatjar en la data que es desitgi, compresa en els tres períodes indicats, la reserva s’ha de fer en una setmana després de la sol·licitud perquè el codi caduca als 7 dies.

Així mateix, cal que la reserva inclogui el menys dues nits d’allotjament. Si, a més de l’allotjament, es reserva també el servei de restaurant, com a màxim es podrà bonificar el règim de mitja pensió.

Adhesió d’allotjaments turístics i agències de viatge

L’adhesió de les empreses a el programa Viatgem CV es realitzarà de forma telemàtica a través de la plataforma web bonoviajecv.gva.es, i podrà sol·licitar-se durant tota la vigència de el programa.

Els requisits que han de complir els allotjaments turístics són:

· Estada mínima de dos dies consecutius en el mateix allotjament adherit a el programa

· Altres serveis prestats directament en el qual es podran incloure:

? Manutenció, que ha de ser com a màxim de mitja pensió

? Altres serveis prestats amb mitjans propis de l’establiment: servei de salut i benestar, serveis esportius, excursions i activitats d’animació, així com aparcament

Els requisits de les agències de viatge són:

· A més dels serveis contemplats per als establiments d’allotjament, l’estada mínima de dos dies consecutius és un servei que obligatòriament ha d’incloure.

· Altres serveis prestats durant els dies de l’estada, d’acord amb la definició d’activitats i serveis turístics continguda en la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat.

Dotació pressupostària i import de l’ajut

L’import global màxim de les ajudes a concedir ascendeix a 14.300.000 euros, dels quals 4.300.000 corresponen a l’exercici 2020 i, la resta, fins a 10.000.000 a l’exercici 2021.

L’import dels ajuts serà de l’70% dels serveis turístics objecte de l’ajut, inclòs l’IVA, fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida.

L’import concedit serà deduït a la persona beneficiària en la factura corresponent als serveis objecte de la mateixa, pels establiments d’allotjament turístic i agències de viatge. Un cop prestat el servei i presentada la justificació corresponent, els ajuts seran abonades als establiments d’allotjament turístic i agències de viatges.

Telèfon per a dubtes i consultes

Turisme Comunitat Valenciana ha habilitat dues línies telefòniques per a dubtes i consultes a prop d’aquest programa, una d’elles d’atenció a la ciutadania, 960.992.778 i una altra d’atenció a empreses, 960.992.779.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: