El programa Il·lusiona’t 2021 a Burriana arriba al final amb el lliurament de diplomes

L’alcaldessa de Borriana, Maria José Safont, ha participat a l’Auditori Juan Varea a l’acte de cloenda de la segona edició del Projecte Il·lusiona’t. Un programa d´inclusió social i inserció laboral que ha comptat amb una inversió de prop de 134.000 euros cofinançats per la Generalitat i el Fons Social Europeu, i que s´ha centrat en persones beneficiàries de la Renda Valenciana d´Inclusió i especialment dones del barri de la Bosca.

A l’acte, dirigit per la psicòloga del projecte, Elvira Asensi, i que ha comptat amb l’assistència de representants de la Conselleria d’Igualtat i diferents membres de la corporació, s’ha fet un reconeixement especial als diferents departaments municipals, entitats i empreses col·laboradores que han donat suport perquè el projecte pogués arribar a bon port.

També s’ha ressaltat la feina conjunta entre els departaments d’Agricultura, Serveis Socials, Recursos Humans, Intervenció i Tresoreria, Contractació, Serveis Interns, Via Pública, Igualtat, Informàtica, Policia, Inclusió, Ocupació o Desenvolupament Local, així com la coordinació entre diferents entitats com Creu Roja, la Cambra de Comerç, el Pacte Ceràmic, Som Part, Acció contra la Fam o l’Escola d’adults i, per descomptat, les empreses de la localitat que també han col·laborat en el projecte.

Menció especial ha rebut la coordinació de l’àrea d’Inclusió juntament amb la d’Ocupació les regidores de la qual, Maria Romero i Ester Meneu, han dedicat unes paraules tant a l’equip tècnic del projecte com a les 48 persones participants que han finalitzat amb èxit el programa. Romero, que ha participat per vídeo per qüestions mèdiques, ha ressaltat el compromís municipal per tirar endavant el Pla d´Inclusió i el Pla d´Acció per a la Regeneració Social de la Bosca.

Per part seva, Ester Meneu ha posat èmfasi en la importància dels programes d’ocupació i en especial aquells que, com els itineraris, se centren en la inclusió social i en què l’Ajuntament ha redoblat la seva aposta.

Després de les paraules de les munícipes s’han lliurat els diplomes tant del pas per Il·lusiona’t 2021 com dels cursos formatius realitzats per cadascun dels participants que segons el cas corresponien a competències en alfabetització digital, castellà, poda i recol·lecció de cítrics, monitor/a de menjador, assistència d’ajuda a domicili, manipulació d’aliments o conducció de carretons elevadors.

Tot i això, tal com ha destacat Irene Isach, coordinadora del projecte, les formacions laborals “si bé eren importants no ho eren tant com l’èxit d’haver aconseguit reil·lusionar-se i encaminar-se cap a un futur millor”. En aquest sentit, ha posat en valor “l´acompanyament social realitzat tant a través de la intervenció psicològica com en qüestions socials com la promoció de les xarxes socials entre les persones participants”.

L’alcaldessa de Borriana ha estat l’encarregada de tancar l’acte en una intervenció en què l’enhorabona ha donat als participants i els ha desitjat que aquesta formació els sigui d’utilitat en el seu futur social i laboral. A més, ha destacat “l´esforç de l´Ajuntament en la contractació aquest any de més de 200 persones a través de diferents plans d´ocupació”. També ha posat èmfasi en “l´esforç fet pels professionals municipals que han treballat per tirar endavant el programa, amb un important esforç extra a causa de la situació excepcional generada per la crisi sanitària”.

Finalment, s’ha indicat als presents que en els propers mesos se’n farà el seguiment per conèixer la situació de cada persona perquè el procés d’inserció continuï endavant. En aquest sentit s’ha donat especial importància a la derivació i la coordinació amb el departament de Serveis Socials i d’Ocupació perquè l’impuls pres segueixi el seu camí.

Premi Qubo a la solidaritat i l’acció social 2021

El programa ha estat guardonat amb el premi Qubo a la solidaritat i l’acció social 2021 i, aquesta setmana, la coordinadora del projecte, Irene Isach, acompanyada per la psicòloga van assistir en representació de l’Ajuntament a un acte a la Bohèmia Castelló.

L’acte, organitzat per Quadern a Blanc de TV4 així com per la Bohèmia, busca reconèixer a cada edició personatges rellevants del món de la cultura. Així, l’Il·lusiona’t 2021 de l’Ajuntament de Borriana va compartir guardó amb la resta de premiats entre els que destacaven la borriana Loles García, pel seu programa La Panderola de Meditv, el conegut grup Trobadorets, Ripollès, Yolanda Quiralte, Miguel Ángel Mulet , el Festival de Flamenc de Benicasim, Fede Verdoy, Ivonne Bacas o Vicente Pastor.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: