L’antiga Fonda de Morella acollirà exposicions i activitats culturals de joves creadors

La regidoria de Joventut facilitarà L’antiga Fonda de Morella a l’alumnat de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) perquè exposen les creacions artístiques resultat dels seus treballs finals, i els donen a conèixer a la ciutadania. Així ho ha anunciat la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, qui ha explicat que el pati porticat d´este edifici històric és “un espai ideal per acollir exposicions temporals de fotografia, pintura, escultura, il·lustracions, disseny i joieria, així com activitats literàries o petites representacions teatrals”.

Esta iniciativa naix amb la “vocació de donar suport principalment a joves artistes i dissenyadors, facilitant-los un espai on exposar, on donar-se a conèixer i difondre la seua obra”, ha declarat Maite Ibáñez, qui ha afegit que “forma part de la nostra política de suport a joves creadors, en la mateixa línia que el reforç que estem fent amb el programa de Residències Artístiques i Culturals”. Per dur-ho a terme, la regidoria acaba d’adquirir vitrines i panells expositius.

El centre està ubicat al carrer Morella, al barri del Carmen, entre el carrer de Dalt i el carrer de Baix i molt proper al Mercat de Mossén Sorell. Es tracta d’una antiga fonda que ja funcionava, al menys, al segle XVII, que encara conserva la pavimentació de llambordes i el pati amb un pòrtic adovellat amb bigues de fusta, que sustenten una galeria superior que servia de corredor per accedir a les habitacions. És l’única de les moltes posades que tenia el barri del Carme que s´ha conservat fins als nostres dies.

Ibáñez ha explicat que “hem mantingut converses amb el Vicerectorat d´Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV, així com amb la direcció de l´Escola d´Art i Superior de Disseny, per començar a col·laborar de cara a posar en marxa esta iniciativa el 2022”. “Des de la regidoria de Joventut volem portar al cor de la ciutat els nous llenguatges artístics i emergents dels nostres joves i dinamitzar aquest emblemàtic edifici històric, convertint-lo en un centre cultural juvenil de referència”. L’espai, a més de servir com a lloc on mostrar les propostes creatives dels joves artistes, també podrà estar a disposició de la Junta Municipal de Districte de Ciutat Vella, associacions, entitats, etc. per a activitats de caràcter cultural i juvenil.

“València és la Capital Mundial del Disseny el 2022 i no volíem deixar passar esta oportunitat per visibilitzar la feina dels estudiants de disseny i la producció artística dels joves creatius”, ha destacat la regidora de Joventut i d´Acció Cultural. En este sentit, el nou centre “vindrà a completar l’àmplia oferta cultural que tenim a la ciutat”.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: