Almassora destinarà més de 1,7 milions a ocupació en 2022

L’Ajuntament d’Almassora destinarà 1.754.636,62 euros a ocupació durant l’any que ve. El pressupost municipal, aprovat el passat 17 de desembre, reserva aquesta quantitat per a programes d’ocupació locals, provincials i autonòmics amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre de persones desocupades d’Almassora. D’aquesta manera, l’alumnat i professorat que protagonitzarà el Taller d’Ocupació 2022 va signar ahir els seus nous contractes per a començar aquesta setmana amb la feina que s’estendran durant un any.

Cal recordar que enguany l’equip de govern va registrar la destinació més alta per a ocupació de la història d’Almassora amb 2.073.515 euros. Aquesta xifra va servir per a ocupar 179 ciutadans del municipi que es trobaven sense un lloc de treball. El consistori, que no descarta tornar a superar els dos milions d’euros en aquesta matèria l’any que ve, preveu sumar algun programa d’ocupació durant el transcurs de 2022 als ja previstos.

En aquest sentit, l’alcaldessa, Merche Galí, va rebre ahir en el consistori a l’alumnat i professorat que formarà el Taller d’Ocupació 2022, primer programa d’ocupació executada amb càrrec al pressupost de l’any que ve. Aquests van signar els seus contractes per un any de duració, començaran la feina durant aquesta setmana i s’estendran al llarg de tot el 2022. El nou alumnat està compost per 30 persones repartides entre cadascuna de les tres especialitats oferides: obra de paleta, jardineria i administració.

Els 30 participants tindran un contracte amb horari de jornada completa de dilluns a divendres des de les 14 hores fins a les 22 hores i rebran el salari mínim interprofessional. Tots ells formen el Taller d’Ocupació Fotae 2022. Aquest programa d’ocupació s’acosta als 750.000 euros de pressupost total, amb una aportació de la Generalitat Valenciana de 724.075,20 euros i la resta a càrrec del consistori.

D’altra banda, una representació de l’equip de govern, encapçalada per la primera edil, el regidor d’Ocupació, Javier Martí, i el regidor de Personal, Javier Mollà, va visitar ahir el Centre de Formació de l’avinguda José Ortiz per a acomiadar a l’alumnat que ha format part del Taller d’Ocupació durant aquest any. Els participants van mostrar amb vídeos tot el treball realitzat durant 2021 i van agrair l’oportunitat brindada. A més, la representació municipal va comprovar les reformes que estan realitzant els treballadors dels tallers d’ocupació en el propi Centre de Formació.

Finalment, l’alcaldessa, Merche Galí, ha destacat la xifra destinada a ocupació de cara al pressupost de l’any que ve “tornem a demostrar amb fets que no volem que cap ciutadà d’Almassora es quede arrere i apostem per la creació d’ocupació amb tota mena de tallers d’ocupació”. Al seu torn, l’edil d’Ocupació, Javier Martí ha afirmat que “és molt possible que durant l’any tanquem algun pla d’ocupació més pel que l’import total podria ascendir dels dos milions d’euros”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: