El professor de la UA, Josep Bernabeu-Mestre, nominat als Premis nacionals de Gastronomia en la categoria de gastronomia saludable

Aquesta nit es donarà a conèixer la fallada dels Premis Nacionals de Gastronomia a què està nominat el professor de la Universitat d’Alacant Josep Bernabeu-Mestre en la categoria de “gastronomia saludable a la personalitat més destacada de 2018”.

Els premiats es coneixeran en el transcurs d’una gala que tindrà lloc al Museu Reina Sofia de Madrid i en la qual s’homenatjarà al cèlebre cuiner Juan Mari Arzak per tota una vida dedicat a la gastronomia. L’acte comptarà amb la presència de Rafael Ansón, president de la Reial Acadèmia de Gastronomia i de l’alcalde de la ciutat José Luis Martínez-Almeida.

El sistema de selecció del millor candidat d’entre una terna de professionals es basa en els vots del jurat, format per les Juntes directives de la Reial Acadèmia de Gastronomia, la Junta Directiva de la seva Associació d’Amics (AARAG), la junta directiva de l’ Confraria de la Bona Taula i els presidents de les acadèmies autonòmiques de gastronomia, que de manera confidencial, envien el seu vot directament a una notaria que s’encarrega del recompte i la sentència.

Josep Bermabeu està nominat en la categoria “gastronomia saludable a la personalitat més destacada de 2018”, al costat del prestigiós xef Eneko Atxa i la catedràtica de nutrició Rosé María Ortega professora de la Universitat Complutense (Madrid).

El professor Bernabeu és doctor en Medicina i catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant, on dirigeix ​​el Centre de Gastronomia de la Mediterrània UA-Dénia (GASTERRA), la Càtedra Carmeta d’Estudis del Sabor Gastronòmic i el Màster d’Arrossos i Alta cuina Mediterrània de la UA. Imparteix l’assignatura d’Història i fonaments de la gastronomia en el Grau de Gastronomia i Arts Culinàries i coordina la línia de recerca “nutrició, història i cultura: la tradició gastronòmica en la consecució d’una alimentació saludable”.

 

 

 

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: