L’Ajuntament de Valencia cedix a la Fundació Rafa Nadal un local a Natzaret per a atendre a menors vulnrables.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha anunciat que l’Ajuntament de València ha cedit a la Fundació Rafa Nadal un local al carrer Castell de Pop, al barri de Natzaret, per a la creació d’un centre per a xiquets, xiquetes i adolescents en situació de vulnerabilitat, en què preveu atendre en una primera fase a 40 menors procedents de Natzaret, un dels barris de la ciutat amb major taxa de persones en risc d’exclusió social, oferint-los un programa complementari a la seva formació escolar.

Situat en unes instal·lacions cedides per l’ajuntament, al centre s’implementarà un programa integral que inclou tant una vessant educativa i de reforç escolar, com una altra esportiva, en la qual l’esport i el joc esdevenen instruments d’inclusió social i de foment d’actituds i valors com la companyonia, la responsabilitat, l’esforç, la igualtat, etc.

Després de tres mesos de treball de condicionament del local, es preveu que l’activitat del centre comence a mitjans de novembre. El local compta amb dues aules-taller, on es duran a terme les activitats de l’àmbit educatiu, mentre que la formació a través de la pràctica esportiva es desenvoluparà al poliesportiu del barri. Addicionalment, les instal·lacions del centre inclouen un menjador, on s’oferirà un berenar diària als menors.

La regidora Lozano ha explicat que “continuem col·laborant amb entitats socials de tot tipus per impulsar iniciatives i projectes que acaben amb les diferències socials i doten d’oportunitats i coneixements a aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat. Les cessions d’espais municipals se sumen a les subvencions municipals que dóna anualment la regidoria a diferents entitats per valor de 2.631.976,24 euros, per a 14 projectes diferents que treballen en l’eradicació de la pobresa a València”.

Tal com han indicat els promotors de la iniciativa “el de València serà el segon Centre Fundació Rafa Nadal, després del que es va posar en marxa el 2014 a Palma de Mallorca. Després de 5 anys de trajectòria i d’obtindre resultats molt positius, amb més de 450 menors atesos, ha arribat el moment de fer un pas més enllà, traslladant l’experiència a València, on hem detectat una clara necessitat en aquest barri en concret “.

Addicionalment, la fundació del tennista porta a terme altres projectes centrats en la creació d’igualtat d’oportunitats i en el reforç del desenvolupament personal i social de nens i joves, tant a Espanya com a l’Índia.

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: