El professor de la UA Fernando Maestre s’alça amb el Premi Hélice ANECA a la Qualitat Acadèmica

El professor de la Universitat d’Alacant, Fernando T. Maestre, ha estat guardonat aquest matí amb el Premi Hèlix a la Qualitat Acadèmica que promou l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat, Aneca. El guardó se suma a l’àmplia llista de reconeixements nacionals i internacionals aconseguits per aquest investigador distingit de la UA -on dirigeix el Laboratori d’Ecologia de Zones Àrides i Canvi Global- entre els quals destaquen el Premi Nacional de Recerca Alejandro Malaspina, a l’àrea ciències i tecnologies dels recursos naturals, que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació i el Premi Jaume I en Protecció del Medi Ambient. Els seus avenços en l’estudi de la biodiversitat i l’ecologia de les zones àrides, els impactes del canvi climàtic als ecosistemes terrestres i la desertificació l’han consolidat com un dels investigadors en canvi climàtic més influents del món tal com testifiquen diferents rànquings internacionals .

Tal com recullen la pròpia Agència, el Premi Hèlix ANECA a la Qualitat Acadèmica és un reconeixement de caràcter anual que es lliura al professorat de les universitats i altres institucions d’educació superior espanyoles que hagi destacat en els seus compromisos acadèmics al servei dels interessos generals i de la ciutadania, d’acord amb els principis i els valors de la qualitat amb què s’identifica l’Agència”. L’objectiu del guardó és contribuir a promoure el reconeixement de l’educació superior espanyola en l’àmbit internacional, potenciar la informació i la transparència del Sistema d’Educació Superior a Espanya davant de la societat i fomentar la qualitat de les activitats acadèmiques per part de les universitats i institucions deducació superior espanyoles.

El nom dels guardonats s’ha donat a conèixer durant el transcurs d’un acte celebrat aquest matí a la seu de l’ANECA a Madrid, que ha comptat amb la participació del secretari general d’Universitats, José Manuel Pingarrón Carrazón i directora d’ANECA, Mercedes Siles Molina i ha estat presentada pel periodista Iñaki Gabilondo.

Es tracta de la segona convocatòria d‟aquests premis, als quals han concorregut 60 candidatures. En aquesta ocasió, i per primera vegada, els guardons han inclòs també l’estudiantat i el personal tècnic, de gestió i d’administració i serveis. A cada modalitat s’ha premiat una dona i un home.

Els premis, consistents en diploma acreditatiu i una figura representativa del logotip en forma d’hèlix, identificatiu de l’Agència han estat fallats per un jurat en què participen el ministre d’Universitats, Joan Subirats i la directora de l’ANECA, Mercedes Siles. Per a la seva decisió s’han basat en la valoració tècnica de les candidatures presentades, elaborada per un Comitè Tècnic compost per diferents personalitats d’acreditada solvència.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: