El PPCV exigeix a Puig l’obertura dels centres educatius garantint les condicions de seguretat

La portaveu d’Educació de el Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha exigit avui a Puig l’obertura immediata dels centres educatius a la Comunitat Valenciana perquè, de manera opcional i voluntària, els alumnes puguin acudir a partir d’l’1 de juny, si es troben en fase 2 als seus centres. “No sé entén que un jove d’aquí a uns dies pugui estar en un restaurant o un centre comercial i no pugui anar a l’escola. És una vergonya que siguem l’únic país d’Europa que ha obert els bars abans que els col·legis “, ha assenyalat la diputada.

“L’actual situació està generant infinitat de problemes davant els quals Puig no pot seguir mirant cap a una altra banda perquè està en joc l’educació dels menors. Cal intentar escurçar aquest període excepcional amb mesures concretes “, ha assenyalat. Així, Beatriz Gascó ha afirmad que s’estan generant “múltiples diferències entre l’alumnat amb recursos i els que no en tenen, i també problemes pedagògics per l’absència de classes presencials. Els problemes de conciliació també estan sent un gran maldecap per a les famílies i el Consell no dóna cap solució. L’educació digital està generant molts inconvenients i l’administració ha de donar respostes immediates “.

La portaveu popular ha denunciat la “passivitat i falta d’acció de Puig” que, un cop més, aposta per la facilitat deixant a casa als alumnes “. “D’aquesta manera, s’estalvia haver de fer test i no elabora els protocols necessaris que implica reobrir els centres educatius. Aquesta situació és inadmissible. Si realment volem tornar a la normalitat a la Comunitat Valenciana, els centres educatius són fonamentals i haurien reobrir amb seguretat com més aviat millor. Els alumnes són a casa seva perquè ni Puig ni Marzà volen assumir responsabilitats “.

Gascó ha recordat que el Ministeri “ha donat llibertat a les comunitats autònomes en l’àmbit educatiu perquè reobrin els centres. Per tant està en mans de l’Botànic poder decretar la seva obertura, però per a això cal tenir un pla, el qual no existeix, clar “.

Garantir la seguretat

“Des del PPCV exigim que es reobrin els centres, però sempre garantint les condicions de seguretat, realitzant test i aplicant protocols higienicosanitari que garanteixin el desenvolupament de les classes amb les màximes garanties: prenent la temperatura, amb mesures per garantir la distància entre alumnes, amb l’ús obligatori de màscares, gel hidroalcohólico en tots els espais comuns i normes clares d’obligat compliment “.

A més, la portaveu popular també s’ha referit a la necessitat que les escoles infantils obrin de forma immediata. “Han d’obrir com més aviat millor amb unes instruccions i protocols clars, perquè no estan rebent cap directriu per part de Consell. Si no obren de manera immediata i amb garanties, cada família buscarà solucions pel seu compte, el que pot posar en risc la salut dels més petits i promoure més contagis “, ha assenyalat. “La professionalitat d’aquests centres garanteix que els més petits estaran atesos en les millors condicions. Aquests centres han d’obrir perquè, a més, són necessaris per garantir la conciliació de les famílies, de totes les famílies les que treballen i, en moltes ocasions, les que teletreballen també “.

El PPCV també sol·licita un pla de reforç voluntari al juliol “per ajudar els alumnes que s’han quedat enrere durant l’estat d’alarma” i que es donin instruccions clares als ajuntaments perquè es puguin realitzar les tradicionals escoles d’estiu amb totes les garanties sanitàries necessàries “.

Respecte a que l’inici de curs al setembre es faci de forma semipresencial, Gascó ha anunciat l’oposició de PP a aquesta mesura. “És una altra nyap més. Les famílies necessiten seguretat, instruccions clares i saber a què atenir-se. Ja està bé de tanta incertesa i falta de treball “. “Necessitem un pla seriós i ordenat i no actuar a cop d’ocurrències. Els alumnes al setembre han de tornar a l’escola i el govern ha de donar les directrius per a que es faci amb totes les mesures de seguretat necessàries “, ha conclòs.

Inforamció i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: