Carrasco demana a Pedro Sánchez que no ‘confisqui’ el superàvit de l’Ajuntament de Castelló per salvar la seva política de “aturats i pobresa”

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, reclama a Pedro Sánchez que “ni es plantegi ‘confiscar’ els diners dels castellonencs per salvar les nefastes polítiques que està desenvolupant des del Govern d’Espanya, i que són” una fàbrica d’aturats i creació de pobresa. Els ajuntaments no podem pagar els plats trencats del desastre a què està arrossegant a tots els ciutadans. Aquests diners ha de servir per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi sanitària i econòmica derivada de l’COVID-19 a la ciutat de Castelló, perquè ha sortit directament dels seus impostos “.

Per aquest motiu, el Grup Municipal Popular ha registrat per la seva aprovació en el pròxim ple municipal una declaració institucional en la qual sol·licita a l’Govern que “respecti i garanteixi l’autonomia que la Constitució Espanyola i les lleis atorguen a les entitats locals per a la gestió de seus propis recursos, sempre en coordinació amb les Comunitats autònomes i l’Estat “.

El PP lamenta que, “a més de negar injustificadament als ajuntaments el pagament de l’IVA corresponent a el mes de desembre de 2017, amb un absolut menyspreu cap a la nostra Constitució i les lleis que regulen l’organització, competències i Hisenda de les entitats locals, el Govern d’Espanya estigui estudiant confiscar el superàvit de 2019, així com els recursos que aquests tenen en entitats bancàries “.

Segons ha denunciat la portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, “el Govern d’Espanya està estudiant ‘confiscar’ el superàvit generat en 2019 per les entitats locals, així com els recursos que les mateixes tenen en entitats bancàries, uns 28.000 milions d’euros, segons es dedueix de les declaracions realitzades pels membres de l’consell de ministres de Govern de Pedro Sánchez “. Una notícia que, segons ha lamentat Carrasco, “s’ha vist ratificada per les declaracions que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va realitzar el passat 30 d’abril al Congrés dels Diputats, en les que va fer al·lusió a la possibilitat d’arribar a un acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per emprar el superàvit municipal per cobrir allò que la resta d’administracions no poden arribar. superàvit que, precisament, han permès reduir el nivell d’endeutament de les entitats locals al llarg dels últims exercicis “.

Per tot això, els populars reclamaran en el pròxim ple el suport unànime dels grups que conformen la corporació municipal castellonenca per exigir a Govern que “no utilitzi els poders excepcionals que li confereix l’Estat d’Alarma, ni altres subterfugis legals, per apropiar-se de els estalvis dels castellonencs. els ajuntaments són l’administració més propera a l’ciutadà i ja han demostrat sempre la seva solidaritat amb la resta de les administracions espanyoles a l’assumir competències impròpies sense rebre, en molts casos, el finançament adequat, com és el cas de l’Ajuntament de Castelló “.

“Aquests fons són de vital importància per a moltes famílies, pimes i autònoms que en aquests moments es troben en situació d’especial vulnerabilitat, de manera que no permetrem que es destinin a pal·liar la incompetència de Govern en la gestió d’aquesta crisi en lloc de servir per ajudar als nostres ciutadans “, ha assegurat la regidora de l’PP.

En aquest sentit, ha reiterat la “necessitat” que l’Executiu “flexibilitzi les regles perquè les entitats locals puguin utilitzar els seus superàvits per implementar aquells serveis i mesures que permetin actuar contra la pandèmia i contribueixin a frenar els seus devastadors efectes sanitaris, socials i econòmics “.

“Si el Govern es planteja modificar alguna de les lleis que afecten l’autonomia, hisenda o estabilitat financera de les entitats locals, han de validar les modificacions al Congrés dels Diputats, davant els representants de tots els espanyols, atès que la declaració de l’ estat d’alarma no interromp el normal funcionament dels poders de l’estat “, ha incidit la portaveu municipal del PP, que també ha instat l’executiu a” complir l’acordat per la FEMP i el Govern d’Espanya en la reunió celebrada el passat 20 de abril i en què va estar present el mateix president de Govern perquè no es plantegessin canvis al Congrés sense estar prèviament consensuats amb les entitats locals “.

Les entitats locals no poden ser la taula de salvació per a un Govern que, des de juny de 2018, ha estat incapaç d’aprovar uns pressupostos generals de l’Estat i ha estat més pendent de la propaganda que de la gestió seriosa i rigorosa dels recursos de tots els espanyols , ha asseverat Carrasco que, a l’esta qüestió, ha recordat que ha estat precisament el Govern qui s’ha negat a les corporacions locals i comunitats autònomes els ingressos que els corresponen per llei, com l’IVA corresponent a el mes de desembre de 2017 , que continua impagat .
Informació i Foto: PP Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: