El PPCV demana a Puig “més mesures de prevenció d’incendis” i “un gir a les polítiques immobilistes sobre la muntanya”

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular a les Corts, Elisa Díaz, ha demanat a Puig “més mesures de prevenció d’incendis” i “un gir a les polítiques immobilistes sobre la muntanya”.

Elisa Díaz ha demanat “apostar per la gestió forestal sostenible, la silvicultura, la bioeconomia i el manteniment de cultius abans que sigui massa tard. Si es portessin a terme actuacions de prevenció d’incendis estaríem més preparats i no s’hauria d’invertir tant en mitjans d’extinció”.

La portaveu popular ha exigit a Puig que “escolti els experts i faci un gir de 180 graus a les seves polítiques immobilistes sobre les nostres muntanyes. Des del PP incidim cada any amb una llarga llista de propostes a dur a terme al nostre món rural dirigides a prevenir incendis, fonamentals tant en la lluita contra el canvi climàtic com en la despoblació”.

Elisa Díaz ha avançat que des del grup popular “seguirem proposant mesures i, en el proper debat de política general de l’estat de la Comunitat, reiterarem totes les propostes encaminades a una gestió forestal sostenible, amb mesures concretes al nostre món rural dirigides a prevenir incendis , tant en la lluita contra el canvi climàtic com en la despoblació, i traslladant el que diuen els experts forestals a qui el Consell de Ximo Puig no escolta”.

Per a la portaveu popular, “falten polítiques de prevenció, que queden molt lluny de l’idealisme que està aplicant el Consell de “deixar que la natura segueixi el curs”. No tenen en compte que aproximadament el 60% del sòl forestal a la nostra Comunitat és de propietat privada i que per això la col·laboració publicoprivada ha de ser activa i contínua. Tot i això, Ximo Puig viu d’esquena a aquesta realitat”.

Elisa Díaz ha recordat que “quan va arribar el Botànic de Ximo Puig es van paralitzar projectes que s’estaven realitzant a les nostres muntanyes de gestió forestal sostenible, es van canviar els projectes que venien finançats amb els fons europeus del PDR (Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020) eliminant tallafocs i dificultant que arribin ajuts als petits propietaris forestals. Les nostres muntanyes són pur polvorí amb arbres caiguts a les pinades, plens de material sec i convertint-se en un perillós combustible”.

Per acabar, la portaveu popular ha indicat que “no es tracta d’augmentar un pressupost amb actuacions que no donen resposta a les exigències dels experts i dels propietaris forestals, que són les que el Consell hauria d’atendre per prevenir incendis. Cal executar una gestió forestal sostenible i activa, apostant per la silvicultura i la bioeconomia. Puig ha de deixar de posar més pals sobre les rodes, facilitar el manteniment dels cultius i incentivar que n’hi hagi més perquè són els millors tallafocs. Desgraciadament en comptes d’això, la Comunitat Valenciana és líder en abandonament de cultius”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: