El PPCV demana a Consell que rebaixi als alumnes les taxes universitàries pel confinament

El PPCV ha proposat al Consell que es rebaixin les taxes universitàries als alumnes de les universitats públiques valencianes durant el període de confinament decretat pel coronavirus.

Així ho ha anunciat el portaveu d’Universitat de Grup Popular en Les Corts, Luis Martínez, que ha sol·licitat que “des del Consell s’estudiï aquesta proposta com a manera d’evitar situacions costoses entre els estudiants que no estan acudint amb normalitat a les classes. Seria una manera de compensar l’alumnat perquè no es vegi afectat econòmicament. La situació acadèmica és complicada, però aquesta incertesa sobre què passarà en el futur amb el curs universitari no hauria de tenir repercussions econòmiques immediates sobre els alumnes. A les inevitables conseqüències negatives acadèmiques no s’hauria d’afegir a més una càrrega econòmica “.

Luis Martínez ha assenyalat que “el Consell, juntament amb la Junta de rectors de les universitats públiques, hauria -a més d’ajornar els pagaments immediats- articular el sistema més adequat per a executar aquesta rebaixa ja que hi ha diversos sistemes d’abonament segons la modalitat escollida per l’alumne (curs complet oa terminis) “.

El portaveu popular ha assenyalat també que “aquesta baixada d’ingressos de les universitats es podria equilibrar amb l’increment de fons per part de Consell en la línia específica ja existent per a la compensació de les taxes. Aquesta mesura repercutiria en un increment per part de Consell d’aquesta partida “.

Finalment, Martínez ha explicat que el grup popular a les Corts, quan es torna a arrencar l’activitat parlamentària, presentarà una proposició no de llei en aquest sentit.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: