La Biblioteca de la Universitat d’Alacant posa a disposició el seu servei on line des de casa

La Biblioteca de la Universitat d’Alacant posa a disposició dels seus usuaris tot un seguit de serveis, disponibles on line. Durant la suspensió de l’activitat presencial a la Universitat a causa de l’brot de coronavirus, i atès que la Biblioteca estarà tancada a el públic, la UA ofereix diversos serveis d’accés no presencial. Tots ells estan recollits a la pàgina web, així com els contactes dels diferents serveis i biblioteques. Aquest servei forma part de el Pla de Continuïtat de l’activitat per a la continuïtat docent no presencial i la continuïtat de l’activitat administrativa.

Els serveis, en concret, són els següents: accés als recursos electrònics des de casa; formació on line; serveis d’informació i referència; préstec interbibliotecari; Repositori de la Universitat d’Alacant (RUA); Centre de Documentació Europea (CDE); Suport a el personal investigador; recursos oferts pels editors; i recursos electrònics generals gratuïts.

Diàriament s’actualitzen les ofertes que la Biblioteca rep de les editorials i proveïdors d’informació d’accés gratuït. Qualsevol servei nou que pugui prestar-se, s’inclourà en aquesta mateixa pàgina.

D’altra banda, sobre els llibres que estaven prestats abans de el tancament de les biblioteques de la UA, s’informa que no es poden tornar fins a la data d’obertura. Si bé el sistema informàtic no ha permès canviar la data de devolució, situació que està generant reclamacions i produeix penalitzacions per retard de forma automàtica, des de la UA es comunica que es prendran les mesures necessàries per eliminar les penalitzacions en la devolució dels llibres prestats quan aquestes es reobrin.

Multitud de serveis a l’abast des de casa

La BUA compta amb una important col·lecció de bibliografia en format electrònic. Per poder accedir des de casa a consultar-la tens tota la informació a la pàgina web.

A la pàgina web de la BUA i d’accés lliure ofereix una àmplia gamma de cursos de formació, així com de materials d’autoaprenentatge, recursos d’informació i materials de suport per als diferents programes de doctorat, materials i recursos per a l’elaboració dels treballs de fi de grau i per a l’elaboració de cites i referències bibliogràfiques, Cursos CID (Competències en Informació Digital), i accés als gestors de referències bibliogràfiques Refworks i Mendeley.

El préstec interbibliotecari es podrà mantenir amb aquelles biblioteques que poden atendre les peticions mitjançant teletreball.

El Repositori de la Universitat d’Alacant segueix prestant servei amb normalitat.

El Centre de Documentació Europea continua oferint el seu servei en línia d’informació bibliogràfica i resolució de consultes sobre la UE.

També es manté el suport a el personal investigador a través de compte de correu electrònica.

Diferents editors i portals de llibres electrònics estan oferint a la Biblioteca de la UA l’accés a part oa la totalitat dels seus fons, de manera que si és possible disposar d’aquests recursos.

A més, el personal de la BUA està treballant des de casa. Per a qualsevol consulta es pot contactar a través de correu electrònic, bústia de consultes, queixes i suggeriments o xarxes socials.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: