Carrasco: “Els anuncis de govern municipal no van més enllà de la propaganda, demanem mesures econòmiques concretes”

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que l’últim anunci de el govern municipal en matèria econòmica, anunciant 20 milions d’euros de crèdit, no vagi més enllà de la propaganda. “Els 20 milions de crèdit responen a una operació de tresoreria que es va aprovar en Junta de Govern Local, extraordinària, el 3 de març, modificant posteriorment el 5 de març, a l’efecte de poder dur a terme els projectes pendents en aquest moment i disposar de liquiditat, per tant, no han sorgit arran de la crisi de l’coronavirus. no obstant això, la xifra ens sembla molt bé, però demanem concretar mesures, en què es van a traduir per pal·liar les pèrdues que l’estat de alama, a conseqüència de l’coronavirus, està deixant ja entre moltes famílies castellonenques “, assenyala.

“Mentre altres ajuntaments com Onda, Vall d’Alba o Vila-real ja han suprimit el cobrament d’impostos municipals, com l’impost de vehicles de tracció mecànica, la taxa de gual, la taxa per ocupació de via pública o la de les escombraries per a pimes i autònoms, per tal de compensar la caiguda de l’activitat econòmica, a la capital no s’ha fet res “, indica.

Carrasco: “Els 20 milions de crèdit que anuncia el govern municipal ja estaven compromesos per endavant, l’operació de tresoreria per poder dur a terme projectes pendents i disposar de liquiditat es va aprovar en Junta de Govern Local el 3 de març, per tant, no han sorgit arran de la crisi de l’coronavirus. la xifra està molt bé, però necessitem conèixer a què es dedicaran concretament. no pot ser que a hores d’ara el tripartit segueixi elaborant un pla econòmic i fiscal que no sabem quan arribarà, quan des de l’oposició li hem estès la mà, els hem proporcionat un Pla de Contingència, que hem elaborat, i tenen la referència d’altres alcaldes que ja han pres cartes en l’econòmic, mentre, a la capital encara s’està per actuar ”

I afegeix: “L’únic que demanem a el govern tripartit és que tingui sensibilitat amb els castellonencs, per això, no entenem com en plena crisi sanitària pel COVID-19 es va carregar en el compte dels contribuents el primer termini de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l’Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) “.

Carrasco lamenta que mentre altres ajuntaments ja han deixat de cobrar taxes municipals, conscients de la gravetat de l’estat d’alarma, a Castelló no han tingut a bé escoltar ni una sola de les nostres propostes encaminades a l’exempció de taxes municipals, ajornament d’impostos, el pagament immediat a proveïdors i una línia d’ajudes per a pimes i autònoms, per tal de compensar la caiguda de l’activitat econòmica. Demanem sensibilitat, perquè enmig d’aquesta crisi hem vist com s’ha carregat en el compte dels castellonencs del primer termini de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l’Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM).

Mentre en altres municipis ja s’està actuant, Carrasco lamenta que l’equip de govern, liderat per l’alcaldessa Amparo Marco, “no ha tingut a bé escoltar ni una sola de les nostres propostes econòmiques, orientades precisament a l’exempció de taxes municipals, l’ajornament d’impostos, el pagament immediat a proveïdors i una línia d’ajudes per a pimes i autònoms, per tal de compensar la caiguda de l’activitat econòmica mentre es prolongui aquesta situació extraordinària “.

“No pot ser que a hores d’ara el tripartit segueixi elaborant un pla econòmic i fiscal que no sabem quan arribarà, quan des de l’oposició li hem estès la mà, els hem proporcionat un Pla de Contingència a aquest efecte i tenen la referència d’altres alcaldes que ja han pres cartes en l’econòmic, mentre a la capital encara s’està per actuar “, explica la portaveu popular.

En aquest sentit recorda que el paquet de mesures econòmiques, elaborat pel Grup Municipal Popular, proposa que en l’àmbit de les competències municipals, s’apliqui una suspensió dels cobraments corresponents a l’anualitat 2020 als castellonencs fins que se solucioni la crisi sanitària i econòmica. A més, aquestes mesures han d’anar alineades i ser complementàries amb altres adoptades des del Govern d’Espanya i Generalitat Valenciana.

“Des del Partit Popular som conscients que tots els ciutadans hem de complir les nostres obligacions fiscals, però davant de situacions excepcionals, mesures excepcionals, ja que ara mateix hi ha molts castellonencs que no estan registrant ingressos com a conseqüència de la parada forçosa de l’economia” , ha afegit Begoña Carrasco.

 

 

 

Informació i Foto: PP Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: