El PPCS urgeix avantatges fiscals que protegeixin la ramaderia com a garantia de vida per a municipis de menys de 2.500 habitants

El Partit Popular de Castelló ha reivindicat avantatges fiscals per protegir la ramaderia com a garantia de vida per a municipis de menys de 2.500 habitants. El 84% d’aquestes activitats corresponents al sector primari s’assenten en poblacions que no arriben als 3.000 habitants i la seva presència “és sinònim de riquesa i oportunitats per al conjunt del territori”.

“Si no els ajudem no només tancarem els negocis que són sinònim d’ocupació. Atacarem al nostre interior privant-los d’explotacions que són un antídot eficaç contra la despoblació”.

Així ho ha considerat el diputat provincial del PPCS, David Vicente, que el gener passat defensava a la Diputació una iniciativa que fomentés ajudes, bonificacions i rebaixes fiscals al conjunt dels professionals del sector primari. Entre ells, la ramaderia, que “ha travessat un 2022 crític, com a conseqüència de l’increment de les primeres matèries i que veu com hi ha explotacions que s’han perdut amb el pas dels anys i corren el risc de desaparèixer”.

Cal assenyalar que actualment la província de Castelló lidera amb el porc les explotacions que s’eleven a 532 davant de les dedicades a la cria del conill, que han perdut any rere any centenars de negocis fins a reduir-se a 62 explotacions. “El tipus de bestiar ha canviat amb el temps i també els gestors que estan al capdavant d’aquests negocis, que solen envellir sense que les noves generacions es facin càrrec de l’explotació”.

En aquest escenari, assenyala Vicente, “si des de les administracions públiques no s’actua es corre el risc de perdre negocis que són molt més que feina. Són riquesa, són estabilitat per als municipis i són oportunitats per no desaparèixer”. I no ajuda, assenyala Vicente, “les traves burocràtiques a què es veuen obligats a fer front aquells que volen emprendre i obrir una granja al nostre territori”. “O facilitem els tràmits o acabarem amb aquest sector tan bàsic per a la nostra economia”.

Al PPCS, ha conclòs el diputat provincial, “estem decidits a canviar les coses. Amb una Diputació capaç d’ajudar i no penjar els professionals del sector primari, propera i eficaç perquè obrir un negoci no sigui una tasca impossible, com avui passa. “. “El canvi ja és imparable i estem preparats per demostrar que es pot i s’ha d’ajudar qui ho necessita amb una política que pensi en el ciutadà”, ha declarat Vicente.

Informació i Foto:PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: