El PPCS sol·licita una comissió de seguiment per garantir una lluita efectiva contra els mosquits davant del recrudiment de la plaga

El Partit Popular de Castelló ha presentat una proposta a Diputació amb l’objectiu de constituir una comissió de seguiment per tractar amb eficàcia la plaga de mosquits “que dia a dia es recrueix”. Ho defensa la diputada provincial del PPCS, Susana Marqués, que considera fonamental l’eficàcia en els tractaments que asseguri la protecció dels ciutadans que pateixen una emergència sanitària que té una repercussió econòmica directa.

Per a Marqués, “aquesta comissió de seguiment ha de servir per reforçar el diàleg, la participació i la coordinació per tal de garantir l’anàlisi de situació amb caràcter quinzenal que permeti modificar tractaments, ajustar-los o ampliar-los en funció de les necessitats”. “Les condicions climatològiques, la pujada de les temperatures, les pluges… tot influeix a l’entorn perquè aquest insecte es multipliqui”.

En aquest sentit, explica la diputada provincial, “l’objectiu és que siguem capaços d’actuar amb eficàcia per frenar els brots que es registrin i siguem diligents”. “Perquè és evident que els pressupostos han caigut en picat, tant a la Generalitat Valenciana com a la Diputació, i amb menys diners és evident que podem fer molts menys tractaments”.

Des del PPCS, explica Marqués, “l’objectiu és garantir que davant d’una alarma sanitària com la que estem vivint hi ha una reacció eficaç i oportuna, ajustada a les necessitats reals”. “D’aquí que no només considerem fonamental la creació d’aquesta comissió que es reuneixi amb caràcter quinzenal, sinó que ja s’activi ja la contractació de nous tractaments que reforcin les accions contra la plaga”. Perquè la realitat és que a l’últim ple es va aprovar una modificació de crèdit que havia d’anar dirigida a reforçar els tractaments “i avui segueix sense reforçar-se el contracte”. “Volem que els tràmits que s’hagin d’emprendre es formalitzin com més aviat millor. Perquè dia que passa sense que aquests plans de xoc s’executin, tant a nivell aeri com a nivell terrestre, la plaga es reforça i les picades s’incrementen”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: