El PPCS reivindica una Diputació que defensi les botigues multiservei i fomenti residències com a garantia de vida davant de la despoblació

El Partit Popular de la província de Castelló defensarà demà en ple “el futur per a l’interior” amb propostes “útils” que garanteixin a pobles i pedanies “les botigues multiservei que són un recurs de benestar” i la xarxa de residències que “asseguri qualitat de vida”. Així ho ha plantejat el portaveu del PPCS a Diputació, Salvador Aguilella, que considera “fonamental” teixir l’interior de la província “de botigues que facilitin recursos bàsics a poblacions amb escassos recursos” i centres assistencials, per a persones dependents, adolescents i menors, “que facilitin una atenció social que doni benestar a la població sense haver d’abandonar el poble”.

Les dues iniciatives enarboren la defensa del que és social “en un interior que mereix totes les oportunitats que posin fre a la despoblació”. I en aquest sentit, “només les polítiques del PP són garantia de futur per a un interior que el PSOE priva, fins i tot, de la sanitat bàsica per a una població envellida en la majoria dels casos que requereix de cures i més atenció”. Per això, explica Aguilella, “les nostres propostes defensen el benestar de les famílies i volen dotar-los dels recursos que evitin la marxa del poble”.

Per aconseguir-ho, el PP demana recuperar una línia d’ajudes per crear botigues multiservei o, si escau, ajudar les ja implantades amb fons que permetin millorar els equipaments.

En paral·lel, el PP proposa un reforç del Pla Convivint. El programa de residències d’atenció social que el Consell va presentar el 2021 i que el 2022, “després de no haver fet res del que s’ha anunciat, ens han tornat a vendre”. “Volem que aquest projecte, en què la Diputació ha pres part activa, reculli les necessitats de la nostra província, i especialment de l’interior. Perquè el mapa de projectes que ens han tornat a presentar demostra un càstig clar cap a la província i en especial cap a l’interior. Fa falta convicció i, sobretot, inversió. Lamentablement amb el PSOE no tenim ni una cosa, ni l’altra”, ha conclòs Aguilella.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: