L´IVAJ remodelarà la piscina i els exteriors de l´alberg Argentina de Benicàssim per millorar l´accessibilitat

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), organisme dependent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, remodelarà la piscina i els exteriors de l’alberg Argentina de Benicàssim amb l’objectiu de millorar aquests espais i millorar-ne l’accessibilitat i la funcionalitat.

Aquesta actuació, que ha sortit a licitació amb un pressupost de 300.996 euros, s’emmarca al pla Alberg+, amb el qual es busca que les instal·lacions juvenils de l’IVAJ “siguin cada cop més sostenibles, tant des del punt de vista mediambiental com econòmic i social, partint de la base que es tracta d’unes instal·lacions que faciliten la mobilitat juvenil i contribueixen, a més, a la dinamització juvenil de la zona on es troben”.

Així ho ha explicat el director general de l’IVAJ, Jesús Martí, que ha precisat que es farà la remodelació del got de l’actual piscina polivalent per fer-la més accessible i alhora es millorarà la piscina d’ensenyament, així com la renovació dels sistemes de depuració de les aigües.

Així mateix, ha afegit, es pretén eliminar les obsoletes dutxes existents al costat de les dues piscines i substituir-les per altres de noves que estaran centralitzades a la zona prèvia a l’accés a les mimes.

El projecte també inclou executar una nova tanca perimetral de les piscines i les seves platges, per delimitar la zona i separar-la de la resta del jardí, a més de les adaptacions necessàries per millorar-ne l’accessibilitat.

L’espai de jardí es reordenarà i il·luminarà perquè pugui ser utilitzat tant com a solàrium durant el dia com a zona d’esplai i descans en horari nocturn i s’hi instal·larà un sistema de reg localitzat per optimitzar l’ús de l’aigua. Així mateix, s’ampliarà i repavimentarà la terrassa oest i es dissenyarà una pèrgola per optimitzar-ne la utilització per part de les persones usuàries.

D’altra banda, està prevista una segona fase en què s’actuarà sobre l’edifici aula taller i les seves instal·lacions annexes per fer-ho més funcional, millorar-ne l’accessibilitat i aprofitar les possibilitats de la terrassa amb què compta per a l’organització d’activitats grupals.

Alberg+

El projecte Alberg+ inclou, a més d’intervencions arquitectòniques que millorin els edificis, la instal·lació de panells informatius i explicatius sobre la zona i l’organització d’activitats a la natura i de tallers de formació ambiental per als grups que utilitzen la instal·lació, ha indicat Martí.

Des del punt de vista econòmic, el projecte Alberg+ pretén potenciar al màxim els beneficis socials i econòmics per a la comunitat local on s’ubiquen i minimitzar els negatius, amb mesures com l’aprofitament dels recursos de la zona i l’economia local. anomenat “comerç quilòmetre 0”.

També s’aposta perquè aquests centres siguin un motor de dinamització econòmica del territori, donant a conèixer els recursos a través de fullets, o promocionant-los mitjançant els descomptes amb el Carnet Jove i el Carnet d’Alberguista.

El projecte Alberg+ preveu actuacions des del punt de vista de l’accessibilitat, el respecte a la diversitat, la inclusió, els bons hàbits, etc. L’IVAJ compta amb un Pla d’Accessibilitat d’Albergs i Residències, ja en marxa, que inclou actuacions per garantir l’accessibilitat universal a tots els centres.

A més, s’impulsa la xarxa d’albergs i residències de l’IVAJ com a espais saludables, amb mesures com ara la millora de les instal·lacions esportives o la contractació de serveis de manutenció amb aliments saludables.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: