El PPCS reclama l’autorització de tractaments efectius per lluitar contra el cotonet a Castelló

El Partit Popular de Castelló ha reclamat ALTRA VEGADA avui l’autorització de tractaments amb fitosanitaris efectius per lluitar contra la greu plaga de l’cotonet. El senador d’el Partit Popular, Vicente Martínez, ha explicat que “els agricultors han demanat que abans del mes d’abril el Ministeri d’Agricultura signés la possibilitat d’usar aquests productes fitosanitaris que sí que són efectius contra la plaga i que es fes abans del mes de abril per a poder salvar la pròxima campanya “.

No obstant això, ja estant en el mes d’abril el ministre Planas ni tan sols ha contestat als agricultors “el que ens sembla un error imperdonable” perquè pot suposar perdre tones de cítrics i pèrdues milionàries per al sector.

Tal com recorda Martínez, “no és possible que mentre altres països sí que ho han autoritzat, com Itàlia, a Espanya tinguem un Govern que miri cap a un altre costat”, ha advertit el responsable de la Cambra Alta per Castelló.

I és que cal recordar que la plaga de l’cotonet està sent molt lesiva, sobretot a la província de Castelló. No obstant això, els productes que són efectius contra la plaga han estat prohibits pel Ministeri, malgrat no existir una alternativa eficaç contra aquests danys. “En altres països SÍ s’ha aprovat excepcionalment el seu ús per no deixar amb les mans lligades i sense recursos als agricultors però a Espanya, el Govern de l’PSOE no ha fet res”.

“Tot això, està provocant que els cítrics valencians siguen els més perjudicats i aquest cop pot ser mortal per a un sector que necessita ajudes, no més traves per part de Govern”, ha assenyalat Martínez.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: