El PPCS llança un SOS per salvar sanitaris i pacients a l’Hospital de Vinaròs

El Partit Popular de Castelló ha defensat a Vinaròs la cobertura mèdica que mereixen els veïns del nord de la província i els professionals sanitaris que els assisteixen. Ho han fet la senadora i portaveu provincial del PPCS, Salomé Pradas, i la diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, a Vinaròs on s’han traslladat per defensar, amb el president local del PP, Lluís Gandia, i el portaveu del PP a l’Ajuntament de Vinaròs, Juan Amat, “la millor de les assistències sanitàries per als 100.000 castellonencs assignats al departament de Vinaròs”.

Pradas ha posat èmfasi en l’escrit remès pels professionals mèdics de l’Hospital Comarcal de Vinaròs al Síndic de Greuges reclamant empara davant del desmantellament de la cobertura mèdica i assistencial que s’està duent a terme el govern de Ximo Puig. “Si la situació ja era de per si crítica, amb una mitjana de 135 dies d’espera per a una intervenció quirúrgica i el tancament de recursos mèdics com a dermatologia, els professionals alerten ara que a partir de l’1 de gener no es disposarà d’una plantilla suficient en radiologia que garanteixi una assistència les 24 hores del dia”.

Per a la portaveu provincial, “el fet que siguin els sanitaris els que recorrin al Síndic de Greuges per advertir de la crítica situació de l’Hospital Comarcal és el símptoma inequívoc que les polítiques socialistes lluny de protegir i cuidar, són nocives i atempten contra la nostra salut”. “El PSOE està més ocupat a redefinir la història i humiliar Espanya amb la derogació del delicte de sedició que a garantir la protecció i salut a les famílies”.

I aquesta qualitat i seguretat als pacients “que reclamen els mateixos sanitaris” és “avui dramàtica”. “Mai abans havíem vist com la desesperació dels professionals arribava fins a aquest punt. Estem dirigits per uns polítics que, senzillament, estan fent mal a milers de pacients del nord de la nostra província”, ha declarat Gascó.

Per a la diputada autonòmica del PPCV, “la sanitat ha perdut pes amb el PSOE. El 2023 projecta un pressupost que redueix en 460 milions la inversió executada el 2021”. Una retallada “que arriba al pitjor moment, sense haver sortit d’una pandèmia que obliga a reforçar aquest pilar de l’estat de benestar que amb el PSOE perd pes específic”. De fet, ha assenyalat Gascó, “el 2023 el PSOE situa el pressupost global de Sanitat al 29%, 3 punts menor que l’últim pressupost del PP, el 2015”.

“El PP exercirà de cordó sanitari davant d’aquest atac injustificat que ens perjudica la salut”, ha declarat Pradas. Amb polítiques “que a nivell local exigeixen i reivindiquen l’assistència que per dret tenim tots els veïns que vivim al nord de la nostra província”, ha manifestat Juan Amat. “Perquè avui el PSOE eternitza les llistes d’espera quirúrgiques, ens priva d’especialitats mèdiques i castiga els pacients a sotmetre’s a trasllats que superen una hora de viatge per poder rebre tractaments”, ha postil·lat el portaveu del PP a Vinaròs.

“Estem preparats i disposats a deixar-nos la pell per aquesta província ia protegir tots els castellonencs per garantir els recursos que tenen el dret a gaudir. Perquè “viure al nord de Castelló no ha de significar precarietat sanitària, tal com denuncien els propis metges al seu escrit al Síndic de Greuges”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: