El PPCS inicia una campanya de recollida de signatures en defensa dels municipis de l’Alt Palància afectats per la MAT

El Partit Popular ha iniciat una campanya de recollida de signatures en defensa dels municipis de la comarca de l´Alt Palància afectats per la línia de Molt Alta Tensió (MAT). El portaveu del PP a la Diputació, Salvador Aguilella, indica que el principal objectiu d’aquesta campanya de recollida de firmes és posicionar-se al costat dels petits municipis afectats i instar l’equip de Govern de PSOE i Compromís a donar ajut i assessorament tècnic als pobles que veuen en aquest projecte una amenaça directa a la qualitat de vida.

“Teresa, Barraques, Toràs, Pina de Montalgrao i El Toro s’enfronten a un projecte que pot causar un dany incalculable a l’ecosistema així com al turisme sostenible”, indica Aguilella. “Al Partit Popular reclamem a la Diputació Provincial governada per PSOE i Compromís la defensa dels pobles de la comarca de l’Alt Palància amenaçats pel pas de la línia aèria de Molt Alta Tensió per molts quilòmetres del seu terme municipal”, subratlla el portaveu .

De fet, molts d’aquests municipis ja s’han dirigit a la Diputació a la recerca d’ajuda i assessorament tècnic per aconseguir més suport a unes al·legacions que han presentat en el procés d’informació pública a què se sotmet aquest clúster conegut com l’Eliana400 kV mitjançant una línia d’alta tensió.

“Al PP coneixem les limitacions tècniques i de personal d’aquests municipis afectats, per això entenem que la Diputació ha d’ajudar els pobles que així ho han sol·licitat i que han presentat al·legacions a la MAT per evitar que aquest projecte hipotequi el futur de la comarca”, explica Aguilella.

“Són pobles petits i amb escassos recursos que necessiten assessorament tècnic i legal per presentar al·legacions perquè el projecte, a més de generar un impacte visual d’envergadura, provoca la segmentació i la fragmentació del paisatge”, afegeix el portaveu del PP a la Diputació.

Per si no n’hi hagués prou, molts d’aquests municipis s’han vist afectats per l’incendi forestal que va arrasar més de 20.000 hectàrees el mes d’agost passat. Per això els esforços en aquests moments s’han de dirigir a reforestar el paisatge que ha estat pastura de les flames i no ha generat noves amenaces en el medi ambient i en la qualitat de vida i el futur d’uns pobles que lluiten per tenir oportunitats de futur”, conclou Aguilella.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: