El PPCS exigeix garantir el metge a les ambulàncies SAMU i tornar el CICU a la província de Castelló

El Partit Popular de la província de Castelló ha defensat avui, a través del seu portaveu a Diputació, el diputat Salvador Aguilella, la “defensa de la vida dels veïns de la província davant de les polítiques socialistes que la posen en risc”. Ho ha fet després de conèixer-se que aquest cap de setmana, tres bases SAMU (Servei d’Atenció Mèdica Urgent), de la província van fer sortides sense la presència preceptiva d’un metge als seus desplaçaments.

Van ser les de Vilafranca, Morella i Torreblanca. En tots tres casos, van fer des de divendres atenció mèdica a veïns que van requerir la seva assistència i ho van fer amb un tècnic sanitari al capdavant del volant i un professional de la infermeria per assistir els pacients. No hi va haver metge, tal com exigeix ​​la normativa vigent, als seus serveis.

“Ens trobem en un moment crític per a la sanitat pública perquè els que estan al capdavant del sistema públic de salut s’han dedicat a desmantellar-lo en lloc de millorar-lo”, ha explicat el portaveu del PPCS a Diputació, Salvador Aguilella. “I és així com un SAMU assisteix pacients i víctimes d´accidents sense metge en una situació que posa en risc la vida de les persones”. “I al PP no ho permetrem”.

Tal com explica el portaveu del PPCS a Diputació, “estem preparats per revertir aquesta situació. Per assegurar la presència de metges al SAMU. I per recuperar el CICU (Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències) que el PSOE va tancar el 24 de maig passat a la província de Castelló”.

Actualment, ha assenyalat Aguilella, “la de Castelló és l’única província de tota la Comunitat Valenciana que ha perdut aquest recurs vital per assistir correctament a les emergències. I les conseqüències ja les han denunciat els mateixos alcaldes i famílies de pacients que estan patint retards injustificats”.

Lamentablement el PSOE ja ha votat en contra a la Diputació de Castelló les propostes del PP per dotar amb metges el SAMU, reobrir els consultoris tancats pel PSOE, recuperar les especialitats mèdiques que tants municipis han perdut i reobrir el CICU a la província. El PP “garanteix una gestió sanitària eficient i eficaç per tornar tots aquests recursos sanitaris a les persones que vivim a la província de Castelló”. “És urgent un gran pacte per l’excel·lència de la sanitat pública que a les mans del PSOE viu els seus moments més crítics. Hi ha una altra manera de governar, i al PP estem preparats per fer-ho possible”, ha conclòs Aguilella.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: