Igualtat construirà a Altea el primer centre de dia públic per a gent gran amb una capacitat de 60 places

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives construirà a Altea el primer centre de dia públic per a gent gran, amb una inversió de 2,4 milions d’euros i una capacitat de 60 places.

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha visitat la parcel·la on s’ubicarà el futur centre, que suposarà un “pas importantíssim no només per a Altea sinó per a tota la comarca, ja que duplicarà l’oferta actual de places públiques a centres de dia a la Marina Baixa”.

Aitana Mas ha explicat que es tracta d’un projecte inclòs al Pla Convivint de la Generalitat, impulsat per Igualtat per dur a terme una transformació a la xarxa de centres i serveis de la Comunitat Valenciana. Es tracta, ha destacat, dʻun pla “ambiciós i molt necessari davant lʻevident dèficit en places i serveis, després de dècades sense apostar per la gestió dels serveis socials”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assenyalat que és responsabilitat del Consell “tenir la mirada posada en les necessitats de la gent gran i crear infraestructures i espais per a un envelliment actiu i acompanyat, que els permeti sentir-se útils i continuar aportant a la societat”.

El futur centre de dia públic per a gent gran comptarà amb un total de 1.481 metres quadrats construïts, a més de 824 metres quadrats despais exteriors i terrasses.

La construcció s’ajusta als paràmetres dels centres del futur decret de Tipologies de la Conselleria, amb espais amplis, accessibilitat completa, zones exteriors enjardinades i una terrassa transitable vinculada al menjador. Pel que fa a l’estructura, s’utilitzaran materials bioclimàtics com la fusta amb bigues visibles que donen calidesa als espais d’atenció.

Prèviament a la visita de la parcel·la del futur centre, la vicepresidenta, acompanyada pel director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, s’ha reunit amb l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i amb membres de l’equip de govern municipal, tractar aquest i altres temes relacionats amb els serveis i recursos socials del municipi.

La vicepresidenta ha destacat la importància de la col·laboració entre administracions per “millorar i fer realitat projectes com aquest nou centre de dia”, i ha agraït la feina conjunta amb l’Ajuntament d’Altea, que assumirà la delegació de competències del centre una vegada finalitzades les obres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: